Róka koma és tyúkocska


https://webshop.meskete.hu
  • 2023.
    aug
  • 11

Tyúkocska vidáman kapirgált a baromfiudvarban Arra jött róka koma. Már nyalogatta a száját, amikor észrevette a tyúkocska.

- Jaj, jaj, hová bújjak? Mit tegyek? – Gondolt egyet odabújt a kutyaól mögé. Buksi a házőrző békésen aludt. Róka koma ezt nem tudta. Már egészen közel ért a tyúkocskához, amikor a tyúkocska kétségbeesetten kot- kot- kot - kot, kotkodácsolni kezdett. Felébredt erre Buksi. Tudta, hogy baj van készülőben. Kirontott az óljából.

– Vau-, vau-, vau-, ugatott. Amikor ezt meglátta róka koma úgy megijedt, hogy tüstént elszaladt. Szaladt árkon-, bokron, hegyen- völgyön, erdőn- mezőn keresztül. Úgy elszaladt, hogy sose látták többé. Tyúkocska pedig megköszönte Buksinak hősiességét.

Itt a vége, fuss el véle, kerek erdő közepébe.

Gani Zsuzsa, hobbi meseíró, történetíró, versíró

Hét éve kezdtem verseket, meséket, történeteket írni, melyek főként a természetről, illetve hagyományőrzésről szólnak. Hiszen ismernünk kell a múltunkat és ezt a felmérhetetlen jelentőségű hagyatékot tovább is kell adnunk a jövő nemzedékének. Meséimen, verseimen, történeteimen keresztül szeretném segíteni a környezettudatos magatartás kialakítását, természet megszerettetését, megóvását, ezenfelül ékes magyar szavaink...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita

2024-02-19 08:51

Kedves Zsuzsa! Mire jó egy ilyen házőrző kutya, bizony még a tyúkocskára is vigyáz, nem csak a gazdájára. Szeretettel: Rita

Gani Zsuzsa

2024-02-19 08:54

Kedves Rita! Igen, valóban. A kutyus nagyon gondoskodó. Szeretem őket. Tisztelettel: Zsuzsa