Samu repülője


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú. Ezt a kisfiút úgy hívták, hogy Samu.
Samunak nagyon sok játéka volt. Autó, repülő, de a legjobban a sasszárnyú repülőt szerette. Elképzelte, hogy ebben a repülőben hangyák utaznak, a konyhapult a ki...

Kép forrása: pixabay.com

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú. Ezt a kisfiút úgy hívták, hogy Samu.

Samunak nagyon sok játéka volt. Autó, repülő, de a legjobban a sasszárnyú repülőt szerette. Elképzelte, hogy ebben a repülőben hangyák utaznak, a konyhapult a kifutópálya és a hálószoba a végállomás. Szokott még ilyeneket játszani a Mancs őrjáratos terepjáróval és a legójából is szokott építeni hangyavárost.

De a másnap sajnos nem telt ennyire mulatságosan. A hangyaváros nőni, nőni és nőni kezdett. Samu felszaladt az ágyába, benézett a párnája alá, mert ott tartotta a varázspálcáját. Döbbenten látta, hogy egy hangyasereg a varázspálcáját a hangyavárosra irányította és a vezetőjük folyamatosan mondta a varázsigét és a hangyaváros csak nőtt, nőtt és nőtt.

Samu az utolsó pillanatban ragadta meg a varázspálcát és visszafele mondta a varázsigét. Abrakadabra, nőjön vissza a hangyapalota! S a hangyaváros egy szempillantás alatt olyan lett, mint amilyen volt. Máig boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Vince, amatőr író

Ezt a mesét írta: Vince amatőr író

Kerekes Vince vagyok, 6 éves, első osztályos. Több képregényt és mesét írtam már idáig, elsősorban sárkányos-, dínós és indiános történeteket.

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!