Barion Pixel

Tüsi süni almái


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    feb
  • 20

             Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, a mesebeli kerek erdő közelében, volt egy öreg diófa, s annak tövében élt egy ici-pici sündisznó, Tüsi. Tüsi nagyon fiatal kis sün volt apócska, szürke lábacskái voltak, fekete kis p...

Kép forrása: Aurora

             Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, a mesebeli kerek erdő közelében, volt egy öreg diófa, s annak tövében élt egy ici-pici sündisznó, Tüsi. Tüsi nagyon fiatal kis sün volt apócska, szürke lábacskái voltak, fekete kis pisze orra, a hasa is szürke volt és ami különlegessé tette az, hogy szürke-tüskés kabátkája volt. 

Mesebeli kerek erdő minden kis lakójával igen jó barátságban volt a nagy Brumi úrral a medvével, Mogyival a mókussal,Tappanccsal a nagy ugrólábú nyúllal és Uhuval a bagollyal.

             Ősz volt, mikor Ősz leány ezerszínű színekkel festette ecsetjével az erdő minden fájának levelét. Így a juharfa vöröses színben pompázott, büszkén rázta vöröss fejét, a tölgyfának meg sárga, vörösesbarna lett a koronálya. Nemcsak varázslatos színekben pompázott ilyenkor az erdő, hanem különféle terméssel ajándékozta meg a kis lakókat. Az öreg fenyőfa tobozzal kedveskedett Mogyinak a tölgy apró makkokat ajándékozott Turcsinak, az ügyes orrával gombákat kitúró vaddisznónak és az erdő melletti kis almafa meg édes-piros amákat adott Tüsinek.

,,Gyertek, gyertek barátaim, megértek az almáim! Segítsetek összeszedni!"-kiáltotta Tüsi barátainak.Tüstént szaladt a négy jó barát a kis sün segítségére. Létrát is hoztak magukkal. Brumi úr két hatalmas mancsával szedte a lédús almákat. Tappancs és Mogyi egymást felváltva mászot fel a létrára. Uhu meg hatalmas csőrével segített. Tüsi szíve megtelt meleg szeretettel, hogy igaz barátai vannak. A kis sün tartotta a többieknek a kosarát. 

,,Kész vagyunk!"-kiáltotta mindenki boldogan. 

,,Gyertek be hozzám mindnyájan és míg jóízűen beszélgettek azalatt almáspitét sütök és elosztjuk az almát igazságosan."- szólt Tüsi.

,,Köszönjük szépen!"- válaszolták a barátai és követték a kis sünt az otthonába.

,,Nagyon szép a lakásod!"- mondták neki elismerően. Volt ott egy szépen megvetett puha ágy, rajta puha takaró és kispárna, asztal székekkel és egy nagy szerény.

Tüsi hozzáfogott a sütemény készítéséhez; Uhu aki a legbölcsebb volt közülük, igazságosan elosztotta a termést, a többiek ezalatt megbeszélték a nap eseményeit. 

                Míg sült a pite és lágy illata szállt a kis sün otthonában, az öt jó barát szívében melegséget érzett, a szeretet melegét. Pirkadatig beszélgettek, majd édes álomra hajtották a fejüket.

                                                                          Vége

 

Budapest, 2023. 01. 15.

Cseh-Dálnoky Zsófia, író, meseíró, költő

Cseh-Dálnoky Zsófia vagyok, Budapesten születtem, óvodapedagógus vagyok. Nagyon szeretem a mesék varázslatos világát. Szívemből szeretek írni a Családomnak, Szeretteimnek és minden kedves Olvasónak. Gyermekkoromban kezdtem el, de főleg ifjúkorom óta szeretek verseket, prózákat, majd meséket is írni.Mindig is érdeklődve olvastam a magyar- és a latin nyelvű verseket, meséket. Gimnazista koromban részt vettem a he...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!