Viziló Vally 1. Vally születésnapja


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Fodor Gyöngyi : Viziló Vally 1.  Vally születésnapja
A reggeli fényes nap éppen csak bekukucskált a redőny résein a szobába, Vally máris fürgén kiugrott az ágyból, hogy mire a vendégek megérkeznek, mindennel elkészüljön. Ma van a születésnapja! 
...

Kép forrása: pexels

Fodor Gyöngyi :  Viziló Vally 1.   Vally  születésnapja

A reggeli fényes nap éppen csak bekukucskált a redőny résein a szobába, Vally máris fürgén kiugrott az ágyból, hogy mire a vendégek megérkeznek, mindennel elkészüljön.  Ma van a születésnapja!  

Kötényt kötött, és megsütötte  a tortát.  Eperrel és tejszínhabban díszítette , mert az volt a kedvence. Illatozó sajtos pogácsát is készített. Utána szépen kitakarította a házat, és egy élénksárga napraforgót  tett az asztal közepére, a vázába.   Elment a közeli boltba,  vett néhány doboz rostos üdítőt: barackosat, almásat, körtéset és erdei gyümölcsöset.  Készített három nagy tálca szendvicset is, többfajta ízben:  volt sonkás-sajtos-uborkás, szalámis-rukolás és  tojásos-paradicsomos.  Kicsinosította magát, és alig várta már, hogy délután 4 óra legyen, és megérkezzenek a barátai.

Max, az orrszarvú.

Béni, a levelibéka.

Teca, a teknős.

Marci,a  csimpánz.

Csuri, a papagáj és  Zsófi, a zsiráflány.

 

Bár már csak másfél órát kellett várnia, mégis úgy érzete, ólomszárnyakon száll minden perc. Sokszor odament az ablakhoz és kinézett, jön-e már valaki. Néha még az ajtót is kinyította, hátha nem hallotta meg a csengetést, és valamelyik barátja ott toporog az ajtó előtt.

Végre! A kiskapuban feltűnt Max, az orrszarvú, aki illatozó rózsacsokrot hozott Vallynak, és szerelmesen magához ölelte.

  – Boldog születésnapot!

Hamarosan jöttek a többiek is.

Béni, a leveli béka, egy rózsaszínű napszemüveggel ajándékozta meg barátnőjét.

Marci, a csimpánz  hét színes léggömböt  hozott.

 • Csoda, hogy nem szálltál el ezzel a sok léggömbbel! – viccelődött Max, amikor a csimpánz megérkezett.
 • Csrrr, csrrr, itt vagyok! Megjöttem!  – rikácsolta Csuri, a papagáj. – Nézd, mit hoztam neked! -   és Vally fejére tett egy csillogó-villogó koronát,  amit a csőrében hozott, s amint felszabadult , azonnal bekapott egy sajtos pogácsát.
 • Nézd, a torkost, nem tudsz várni? - brekegte Béni, a levelibéka. - Nemsokára mindenki itt lesz, akkor majd ehetsz!

Zsófi,  a zsiráf  kék és piros masnikat hozott, egyet Vally farkára, egyet meg a nyakába.

 • Nagyon csinos vagy!
 • De hol van Teca, a teknős? Már itt kellene lennie!  Azt mondta, reggel időben elindul, hogy délután négyre megérkezzen.  Remélem nem történt semmi baja az úton!

Nem, nem,  nem történt baj, csak az volt a gond, hogy a szokásosnál is lassabban cammogott, mert Vally ajándékdobozát a hátára vette. Többször is meg kellett állnia, hogy kifújja magát.  Igaz, kicsit elkésett, de  boldogan adta át a díszes dobozt. Vajon mi lehet benne?

Vally izgatottan bontotta ki a csillogó csomagolást.

 -  Egy legyező! Nagyon szépek a színei!  - mindenkinek még egyszer megköszönte az ajándékokat,  és leültek a szépen terített asztalhoz.

Max, az orrszarvú.

Béni, a levelibéka.

Teca, a teknős.

Marci,a  csimpánz.

Csuri, a papagáj és  Zsófi, a zsiráflány.

Na és persze Vally is ott ült az asztalnál, a díszhelyen, mivel ő volt az ünnepelt.

 

Megették a szendvicseket, a sajtos pogácsa is szépen fogyott, ittak, és beszélgettek, majd Béni, a levelibéka  elővette a  lemezjátszót, és vidám zenére táncoltak. Később Vally behozta a tortát, elfújta a gyertyákat.

 • Boldog szülinapot , boldog szülinapot, boldog szüli napot Vally. Happy bird day tu you! – énekelték mindannyian.

Vally a koronával a fején, masnival  a nyakán, farkán, a napszemüvegben, egyik kezében a legyezővel másikban a rózsacsokorral  vidám képet vágott a fényképen, melyet Max , az orszarvú készített róla.

Este 8-kor  hazaindultak, s a kiskapuból még visszaintegettek Vallynak.

Max, az orrszarvú.

Béni, a levelibéka.

Teca, a teknős.

Marci,a  csimpánz.

Csuri, a papagáj és  Zsófi, a zsiráflány.

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!