Zümi és Döngicse és a nagy csata 4.rész


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Zümi és Döngicse és a nagy csata 4. rész
Írta: Rose Logan
Egy újabb csodálatos napra ébredt Zümi. Nagyon álmos volt még, így hajnalok – hajnalán. De várt, már a méhecskékre ezernyi virág, hogy beporozzák „ őket”. Persze azért még meg kellett várniuk, ho...

Kép forrása: Google

Zümi és Döngicse és a nagy csata 4. rész

Írta: Rose Logan

Egy újabb csodálatos napra ébredt Zümi. Nagyon álmos volt még, így hajnalok – hajnalán. De várt, már a méhecskékre ezernyi virág, hogy beporozzák „ őket”. Persze azért még meg kellett várniuk, hogy a nap melegére kinyíljanak, a meseszép mezei virágok. A nap varázslatos narancssárgán fénylett a kék égen, még álmosan kukucskált, a fehér felhők mögül. De mit lehet tenni, a természetes kaptárban, már javában zajlott az élet. Szorgos zümmögések hallatszottak ki a házból. Kinézett a kaptár elején, nyújtózkodva, friss levegőt belélegezve, így szólt:

– Ez egy remek napnak ígérkezik. – mondta elégedetten Zümi. Gyönyörködött a káprázatos napfelkeltében. Zümi úgy határozott, mielőtt nekilát dolgozni, előtte megkeresi, legjobb barátját. Amikor végre megtalálta Döngicsét, a pufók kis dongó, éppen falatozott, egy harangvirágból, csak a „ hátsórésze félig” meredt a kék ég felé, a lábaival együtt.

– Hé, kedves falánk barátom!

– Itt vagyok! – figyelj Rám! – mondta mosolyogva Zümi.

– Igen, igen! – drága barátom, egy kis türelmedet kérem! – mindjárt befejezem. – válaszolta visszhangozva a virág belsejéből. –Döngicse. Kis idő múlva, nyakig virágporosan nagy nehezen dagi hátsófelét kituszakolva, a virágból végre szembe találta magát Zümivel. A jelenetet végig nézve, a kis méhecske mosolygott.

– Tessék, kis barátom! –mondta a kis dongó miközben megpróbálta, a felesleges virágport lerázni magáról.

– Figyelek már rád!– mit szeretnél?– mondta Döngicse.– Gyere, menjünk virágport gyűjteni, társaságban gyorsabban megy a munka is.

– felelte fellelkesülve a kis méhecske. – De ne menjünk messzire a mezőn túlra.– emlékezz milyen veszélyes kalandokba keveredtünk.– mondta Zümi félve.

–Ne aggódj! –kis barátom –nem lesz semmi baj! –felelte a pufók kis dongó.

Elindultak vidáman, a káprázatos napsütésben, a gyönyörű virágok szinte mosolyogva, csalogatták finom illatukkal, a kis rovarokat. Döngicse szeme kikerekedett, a csodálatos virágok láttán. Zümi már elkezdte, a virágport szorgalmasan gyűjtögetni. Ezalatt Döngicse tele pocakkal, le és fel csúszdázott, a virágok bámulatos szirmain. Hirtelen a kis méhecske, hátra fordult és látta, hogy a kis dongó önfeledten csúszdázik, egyik virágról a másikra. Zümi úgy látta jónak, ha odarepül Döngicséhez és kizökkenti a játékból.

– Hahó! barátom! – mit csinálsz? azt hittem szorgalmasan gyűjtögeted a virágport.– mondta a kis méhecske igencsak csodálkozva.

–Jaj már Zümi! – csak bolondoztam kicsit.– Megyek már!-Megyek már!

– Várj meg! – kiáltott a már távolba repülő, méhecske után, izgatottan a pufók kis dongó. – Gyere!–dolgozzunk,– vár ránk még sok csodaszép virág. A kis pufók dongó, csak úgy röpült, villámgyorsan barátja után. Repkedtek most már együtt, Zümi halkan zümmögve, Döngicse pedig búgva, dönögve gyűjtötte, szorgalmasan a virágport. Ahogy munkálkodtak, egyik virágról a másikra észre se vették, hogy a mező szélére értek. Furcsa hangokat hallottak, színes láda formák voltak egymás után rakva. A hangok hallatán, Zümit hajtotta a kíváncsiság, honnan jöhetnek ezek a furcsa hangok. Látta a kis méh a „ valamik” a színűk, elvarázsolta az apró rovart. Úgy repült a veszély felé, mint „ akit” hipnotizáltak. A hangok is vonzották, egyre jobban a pici méhecskét. Ugyan olyan zümmögések, törték meg a mező csendjét, mint amilyen Zümijé. Döngicse most ez egyszer okosabb volt, a távolból óva intette, hőn szeretett barátját. –Ne menj Zümi!

– veszélyt érzek. –Ne menj!– kiálltot barátja után a kis dongó. Az apró méhecske kábultan, repkedett a színes „ valamik” és az ismerős zümmögő hangok után. Meg se hallotta amit, barátja utána kiálltot. – Ugyan! Ők biztosan a testvéreim.– gondolta Zümi. Egyre beljebb és beljebb merészkedett, az egyik „ színes valamihez. Hasonló erős zümmögések, vették körbe Zümit. Döngicse közelebb araszolgatott, a színes valamihez. Érezte, hogy bajban van kis barátja.

–Tennem kell valamit! – gondolta Döngicse. És otthagyva kis barátját, segítségért, sietett. Gyorsan felkereste Zümi családját, elrepült hozzájuk. Ez idő alatt, szegény Zümi, még nem is sejtette mekkora veszélybe, került. Hirtelen a színes valamiben, megérezte, a többi méhecske, az idegen betolakodót, az-az Zümi furcsa idegen rezgését. Megérezték, hogy nem közölük való. A semmiből villámgyorsan, felé kerekedtek, és támadásba lendültek. Szúrkodták, bántották, meg annyi méhecske. Zümi felé tornyosultak, kifelé lökdösték. Ekkor a semmiből, hangos rezgésekkel, rajban repültek a mező szélére, hogy megmentsék Zümit, az idegen méhecskéktől. Hangos szárnyzümmögések, hangja jelezte, Zümi családjának érkezését. Zümi fájdalmak közepette feküdt, a színes „valami „kaptár” szélén, mozdulatlanul kitaszítva. Ekkor célirányban állva, Zümi családja, várt és várt, a megfelelő pillanatra. Váratlanul a két méh család, egymásnak esett. De mind két méhcsalád, erősnek bizonyult. Villámgyorsan, magukkal vitték a sebesült, Zümit saját természetes kaptárjukhoz, a fájukhoz. Zümi gyengén, igazán kimerülten, éppen csak lélegzet, ott feküdt magatehetetlenül, a helyén. Döngicse ez idő alatt a kaptárjuk előtt, aggódva ide - oda repdesett. De tudta nem tud többet tenni a kis méhecskéért. Így hát szomorúan hazarepült. Heteken keresztül minden egyes nap, ott várta szeretett barátját, de nem jött. Teltek a napok egyre csak teltek. Egyszer csak... Döngicse újra ott várta, kedves barátját. Szólítgatni kezdte:

– Hahó kedves barátom!–jobban vagy már? –Gyere itt várlak!– mondta a kis pufók dongó. Várt csak várt.. Mígnem egyszer csak egy hang így válaszolt:

–Itt vagyok! – drága barátom. –Itt vagyok.. – válaszolta boldogan odarepülve, Zümi kedves pufók barátjához. Vidáman egymás mellett repdestek, bukfenceztek a levegőben. Zümi szerencsésen felépült az idegen, méhek szerezte sebesüléseiből.

Vége a 4. résznek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M.R. Rose Logan, Mese írás

Ezt a mesét írta: M.R. Rose Logan Mese írás

M.R.Rose Logan vagyok,azaz roszka 49 éves kerekesszékben élem minden napjaimat.De ez engem nem zavar remélem téged sem fog. Mese novellákat írogatok.A mese nagyobb fantáziát ad még az is megtörténhet ami a valóságban nem.Köszönöm,hogy benéztél hozzám.Nagy ölelés Rose Logan


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!