Kérdések és válaszok: válaszol Becz Dorottya meseíró


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Becz Dorottya mesekönyveit már bizton sokan ismeritek, mi is bemutattuk már nektek Süti kalandjait. Most viszont Dorottyát ismerhetitek meg egy kicsit jobban.

Becz Dorottya mesekönyveit már bizton sokan ismeritek, mi is bemutattuk már nektek Süti kalandjait. Most viszont Dorottyát ismerhetitek meg egy kicsit jobban.

  1. Miért kezdtél meséket írni/illusztrálni?

Meséket írni azért szeretek, mert kapcsolódik a gyermeki énemhez, és ez felszabadulttá, játékossá tesz, és engem arra tanít, hogy az életet nem mindig kell véresen komolyan venni.

  1. Mi a gyerekkori kedvenc mesekönyved?

Mihail Pljackovszkij A sün, akit meg lehetett simogatni című könyve. Rengeteg mesét szeretek belőle, van, amelyikre máig emlékszem, majdnem szó szerint.

  1. Mi az a különleges képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?

Ez most furcsán fog hangzani :-) Az esetek 99.9 százalékában kedvesen kommunikálok az emberekkel különböző szituációkban, akár a munkában, akár a magánéletedben. A különleges képességem, amit az emberek nem gondolnak rólam, hogy képes vagyok kiabálni. Ettől én egyébként nem érzem jól magam, és tényleg ritkán történik meg, de az embereknek konkrétan leesik az álla :-D.

  1. Mit nézel, olvasol vagy hallgatsz jelenleg?

Legutóbb Boldizsár Ildikó Mesék az élet csodáiról című könyvbe olvastam bele, de őszinte leszek, nem volt időm kiolvasni :-).

  1. Van kedvenc reggelid? Kávé vagy tea?

Egyértelműen  kávé, egész nap, folyamatosan :-) Imádom az ízét, megnyugtat. A kedvenc reggelim valamilyen édes péksütemény (kakaós csiga, túrós batyu) kávéval.

  1. Ki a legfontosabb ember az életedben és miért?

Az életem különböző szakaszaiban más-más emberek voltak fontosak, más-más okból. Azt hiszem, jelenleg a párom a legfontosabb, mert vele nagyon sokat tanulok saját magamról, a képességeimről, meg az életről úgy általában. De összességében családközpontú ember vagyok, így ők is dobogós helyen vannak ezen a “listán”.

  1. Mi a rossz szokásod?

Rengetegszer túlgondolom a dolgokat, és ezzel több feszültséget teremtek a saját életemben, mint kéne :-D.

  1. Mi az, amit mindig ki akarnál próbálni?

Egyszer szeretnék műteremben festeni hatalmas vásznakra, vagy szívesen festenék falakra, nagyobb felületekre. Szeretnék tetőtől talpig maszatos lenni :-D.

  1. Ha választhatnál, melyik íróval, meseíróval beszélgetnél?

Esterházy Péterrel szívesen beszélgettem volna egyszer arról, hogy az ember hogyan ír meg egy olyan művet, mint a Harmonia caelestis, és egyszer szívesen kávéznék Berg Judittal, csak úgy…

  1. Mi volt a legjobb ajándék, amit valaha kaptál?

Nem tudok egyet választani :-D Az egyik egy online művészeti, kreatív kurzus, a másik egy szupermeleg pihepuha világoskék köntös.

+1. Miért szereted a Mesketét?

A Meskete szerintem egy szuper kezdeményezés, amely teret ad az íróknak, hogy közzé tehessék az alkotásaikat, és egy remek gyűjtemény azoknak a szülőknek, akik online keresnek mesét. Azt is fantasztikusnak tartom, hogy hangos formában is fent van sok mese, így utazás közben is lehet hallgatni őket például. Nagy gratuláció a Meskete csapatának, hogy nap mint nap dolgoznak a gyerekekért, a szülőkért, a mesékért.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...