Kérdések és Válaszok: válaszol Mittli Éva


http://mocorgohaz.hu/
Nemrég mutattuk be nektek a BabaLap-ot, most pedig a megálmodóját, Mittli Évát kérdeztük, hogy a Meskete követői is jobban megismerhessék.

Nemrég mutattuk be nektek a BabaLap-ot, most pedig a megálmodóját, Mittli Évát kérdeztük, hogy a Meskete követői is jobban megismerhessék.

  1. Mesélj kicsit magadról! Honnan jött a BabaLap ötlete?

Szerettem volna a LapKaland kínálatába egy kontrasztos kártyacsomagot. Sokat töprengtem, hogy mitől lehetne különlegesebb, mint a piacon kapható többi ilyen kártya. Gryllus Vilmos megzenésített verseit nagyon szeretjük a gyermekeimmel, így gondoltam, teszek egy próbát és megkérdezem Vilmost, hogy partner lenne-e, milyen feltételekkel. Legnagyobb örömömre igent mondott, és abszolút gördülékenyen zajlott a kommunikáció köztünk.

  1. Mi a gyerekkori kedvenc mesekönyved?

A címére nem emlékszem, de egy mesegyűjtemény, aminek a nagypapámnál volt a helye.

  1. Mi az a különleges képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?

Képes lennék egész nap egy helyben ülni és dolgozni, olvasni vagy telefonozni. A mozgás nem lételemem. De persze nincsenek ilyen napok, sőt órák sem, amióta nincs vizsgaidőszak az életemben.

  1. Mit nézel, olvasol vagy hallgatsz jelenleg?

Nincs tévénk, nem nézek sorozatokat. Sajnos az olvasás is inkább csak szakmai, gyermeknevelési könyvekre korlátozódik. A zenehallgatási szokásaimat a gyerekeknek szóló zenék (Gryllus, Kiskalász, Apacuka) jellemzik, illetve a popzene. De most már éppen karácsonyi dalok szólnak.

  1. Van kedvenc reggelid? Kávé vagy tea?

Kávét nem iszom, nem szeretem az ízét. Teát is ritkán, inkább csak átmelegedés miatt. A második várandósságom (GDM) óta főleg vizet fogyasztok. Zabkását szinte minden nap eszem, de inkább tízóraira.

  1. Ki a legfontosabb ember az életedben és miért?

A gyermekeim és a férjem. Ők a családom, úgy szeretnek, amilyen vagyok.

  1. Mi a rossz szokásod?

Nehezen tartom meg a rendet, nehezen válok meg dolgoktól. Szóval könnyen felhalmozódnak a cuccok az otthonunk különböző pontjain.

  1. Mi az, amit mindig ki akarnál próbálni?

Nincsenek nagy vágyaim, de a hőlégballonos repülést kipróbálnám örömmel.

  1. Ha választhatnál, melyik íróval, meseíróval beszélgetnél?

Szeretjük a gyerekekkel Berg Judit és Vadadi Adrienn meséit. Velük szívesen beszélgetnék a mesehőseikről.

  1. Mi volt a legjobb ajándék, amit valaha kaptál?

Kaptam egy gyapjúképet egy barátnőmtől, amikor édesanya lettem, az nagyon meghatott. Annak ellenére, hogy nehezen válok meg a tárgyaktól, az ajándékok ritkán dobogtatják meg a szívemet. Talán a gyerekek különlegesebb alkotásainak van speciális helyük a szívemben.


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...