Kérdések és Válaszok: válaszol Z. Kiss Adrienn


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Z. Kiss Adrienn több mesekönyvét is bemutattuk már nektek, most pedig Adriennt kérdeztük, hogy a Meskete követői is jobban megismerhessék.

Z. Kiss Adrienn több mesekönyvét is bemutattuk már nektek, most pedig Adriennt kérdeztük, hogy a Meskete követői is jobban megismerhessék.

  1. Miért kezdtél meséket írni?
    Az első mesémet 2019-ben írtam, az akkor még csak óvodás kisfiamnak. Akkoriban kezdte megérteni, hogy a mi családunk -a testvére miatt- különleges. A nagyobbik fiam ugyanis nem beszélő autista. Azt gondoltam, hogy egy mese segítségével könnyebb megértenie, elfogadnia, hogy a mi családunk nem jobb, vagy rosszabb, mint bármelyik, csak egyszerűen más. Látva a reakcióját, a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a szemléletformáló meséknek milyen hatalmas ereje van. Azt hiszem ekkor dőlt el, hogy meséket fogok írni…
  2. Mi a gyerekkori kedvenc mesekönyved?
    Gyerekkori kedvencem Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami.
  1. Mi az a különleges képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?
    A kisfiam szerint a különleges képességem az, hogy esténként nagyon jól olvasok neki mesét. Ha összesen ennyi a különlegességem, én akkor is boldog vagyok…
  1. Mit nézel, olvasol vagy hallgatsz jelenleg?
    Jelenleg a legújabb mesekönyvem kéziratát olvasom, javítom egyfolytában, de esténként kikapcsolódásként Janne Teller: Minden című könyvét olvasom.
  1. Van kedvenc reggelid? Kávé vagy tea?
    Nem szoktam reggelizni, csak kávéval indítom a napot.
  1. Ki a legfontosabb ember az életedben és miért?
    Erre a kérdésre nem lehet jó választ adni, ha az embernek két gyermeke is van. Természetesen a fiaim a legfontosabbak. Egyszer a kisebbik fiam megkérdezte, hogy melyiküket szeretem jobban, és akkor is csak visszakérdezni tudtam, hogy szerinte a gólya a bal, vagy a jobb szárnyát szereti jobban? Azt hiszem akkor ő is megértette, hogy pont ugyanannyira fontosak mind a ketten nekem.
  1. Mi a rossz szokásod?
    Aggódós vagyok. Képes vagyok olyan apróságokon rágódni, amin mások könnyedén átsiklanak. Jó lenne lazábban állni a dolgokhoz.
  1. Mi az, amit mindig ki akarnál próbálni?
    Jó lenne egyszer úgy látni, hallani a gyerekek reakcióját egy-egy mesémről, hogy nem tudják, hogy én írtam. Nagyon érdekelne, hogy mit gondolnak, éreznek a történetek olvasása során.
  1. Ha választhatnál, melyik íróval, meseíróval beszélgetnél?
    Nem hiszem, hogy a jelenlétükben meg mernék szólalni, de Szabó Magdával, Lázár Ervinnel beszélgetnék szívesen.
  1. Mi volt a legjobb ajándék, amit valaha kaptál?
    Egyszer anyák napjára a kisfiam írt nekem egy dalt Szeretlek Mami címmel. Szerintem ezt nem lehet überelni.

 

 

 


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...