Kérdések és Válaszok: válaszol Z. Kiss Adrienn


http://mocorgohaz.hu/
Z. Kiss Adrienn több mesekönyvét is bemutattuk már nektek, most pedig Adriennt kérdeztük, hogy a Meskete követői is jobban megismerhessék.

Z. Kiss Adrienn több mesekönyvét is bemutattuk már nektek, most pedig Adriennt kérdeztük, hogy a Meskete követői is jobban megismerhessék.

 1. Miért kezdtél meséket írni?
  Az első mesémet 2019-ben írtam, az akkor még csak óvodás kisfiamnak. Akkoriban kezdte megérteni, hogy a mi családunk -a testvére miatt- különleges. A nagyobbik fiam ugyanis nem beszélő autista. Azt gondoltam, hogy egy mese segítségével könnyebb megértenie, elfogadnia, hogy a mi családunk nem jobb, vagy rosszabb, mint bármelyik, csak egyszerűen más. Látva a reakcióját, a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a szemléletformáló meséknek milyen hatalmas ereje van. Azt hiszem ekkor dőlt el, hogy meséket fogok írni…
 2. Mi a gyerekkori kedvenc mesekönyved?
  Gyerekkori kedvencem Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami.
 1. Mi az a különleges képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?
  A kisfiam szerint a különleges képességem az, hogy esténként nagyon jól olvasok neki mesét. Ha összesen ennyi a különlegességem, én akkor is boldog vagyok…
 1. Mit nézel, olvasol vagy hallgatsz jelenleg?
  Jelenleg a legújabb mesekönyvem kéziratát olvasom, javítom egyfolytában, de esténként kikapcsolódásként Janne Teller: Minden című könyvét olvasom.
 1. Van kedvenc reggelid? Kávé vagy tea?
  Nem szoktam reggelizni, csak kávéval indítom a napot.
 1. Ki a legfontosabb ember az életedben és miért?
  Erre a kérdésre nem lehet jó választ adni, ha az embernek két gyermeke is van. Természetesen a fiaim a legfontosabbak. Egyszer a kisebbik fiam megkérdezte, hogy melyiküket szeretem jobban, és akkor is csak visszakérdezni tudtam, hogy szerinte a gólya a bal, vagy a jobb szárnyát szereti jobban? Azt hiszem akkor ő is megértette, hogy pont ugyanannyira fontosak mind a ketten nekem.
 1. Mi a rossz szokásod?
  Aggódós vagyok. Képes vagyok olyan apróságokon rágódni, amin mások könnyedén átsiklanak. Jó lenne lazábban állni a dolgokhoz.
 1. Mi az, amit mindig ki akarnál próbálni?
  Jó lenne egyszer úgy látni, hallani a gyerekek reakcióját egy-egy mesémről, hogy nem tudják, hogy én írtam. Nagyon érdekelne, hogy mit gondolnak, éreznek a történetek olvasása során.
 1. Ha választhatnál, melyik íróval, meseíróval beszélgetnél?
  Nem hiszem, hogy a jelenlétükben meg mernék szólalni, de Szabó Magdával, Lázár Ervinnel beszélgetnék szívesen.
 1. Mi volt a legjobb ajándék, amit valaha kaptál?
  Egyszer anyák napjára a kisfiam írt nekem egy dalt Szeretlek Mami címmel. Szerintem ezt nem lehet überelni.

 

 

 


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...