Könyvajánló: Bódai-Soós Judit – Hét csepp varázslat


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 29
  • 2024.
    feb

Bevallom, én nagyon szeretem a népmesék világát, és külön öröm számomra, ha olyan kortárs meseíróval találkozom, aki ezt a világot tudja megidézni, és így varázsol el egy kalandos-mesés, élményekkel teli világba. Ezért is örültem annyira, hogy Bódai-Soós Judit nemrég mesekönyve hozzám kerülhetett.

Bevallom, én nagyon szeretem a népmesék világát, és külön öröm számomra, ha olyan kortárs meseíróval találkozom, aki ezt a világot tudja megidézni, és így varázsol el egy kalandos-mesés, élményekkel teli világba. Ezért is örültem annyira, hogy Bódai-Soós Judit nemrég mesekönyve hozzám kerülhetett.

A népmesék nagyon különleges helyet foglalnak el a mesék világában, és mi magyarok bizony rendkívül gazdag magyar népmesei palettával büszkélkedhetünk. Talán nincs is olyan magyar gyerek vagy épp felnőtt, aki legalább egy magyar népmesei elemet ne tudna mondani, vagy egy népmesét felidézni. A kortárs meseírók is gyakran gyúlnak a népmesék eszköztárához, én pedig nagyon szeretem az olyan meséket, amelyek népmesék hangulatát idézik, de közben mégis adnak valami újat, izgalmasat vagy humorosat.

Bódai-Soós Judit Hét csepp varázslat mesekönyve pedig pont ilyen. Már a fülszöveggel is egy izgalmas kalandra invitál minket, olvasókat:

„Kedves Olvasó, de jó, hogy megvagy!

Éppen téged kerestelek hét mesén keresztül, hét cseppnyi varázslattal fűszerezett kalandon át.

Lackóval együtt tanultam birkózni, aztán átkeltem vele a Csend-sivatagán, az Álmok taván és a Dzsungel-labirintuson, hogy rád találjak. Bejártam Talániát Merfikorral és Csirinkóval, és hiába állt utamba Szimaszil, mentem tovább. Téged kerestelek Zolkát kísérve apró tündérként a tükör túloldalán, aztán Lenke gőgös szívében is utánad kutattam. Mendemondiában Ferkót követtem, Déván János urat és végül Minekist, a jámbor óriást, hogy megtaláljalak.

De jó, hogy végre megvagy! Gyere, nézd meg! Mindent leírtam neked.”

Judit mesekönyve hét csepp varázslatot, vagyis hét mesét tartogat a számunkra, és bizony izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokra viszi el a gyerekeket. Az én kisebbik, óvodás csemetém nagy élvezettel hallgatta a meséket, és biztos vagyok benne, hogy bármelyik óvodás, legyen kicsi vagy nagy, örömmel fogja hallgatni Judit mesés történeteit. De a kicsit nagyobb, elsős-másodikas gyerkőcöknek is érdemes kezébe adni a Hét csepp varázslatot, mert a betűméret, a nyelvezet és a történet hosszúsága is kedvez nekik, hogy gyakorolhassák az olvasást.

A könyvet itt tudjátok nyomtatott formában megvásárolni, de hangoskönyvben és e-könyvben is elérhető!


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...