Könyvajánló: Jánosi Ferenc – Emma hajmeresztő kalandja


http://mocorgohaz.hu/
Mivel a nagyobbik lányom inkább már a meseregények világában kalandozik, és is egyre több ilyen könyvvel ismerkedem meg. Most pedig egy nagyon különleges könyv került hozzám ebben a zsánerben, mégpedig Jánosi Ferenc – Emma hajmeresztő kalandjai c. könyve.

Mivel a nagyobbik lányom inkább már a meseregények világában kalandozik, és is egyre több ilyen könyvvel ismerkedem meg. Most pedig egy nagyon különleges könyv került hozzám ebben a zsánerben, mégpedig Jánosi Ferenc – Emma hajmeresztő kalandjai c. könyve.

Mióta a nagyobbik csemetém tud olvasni, mindent is elolvas, ami nem szalad ki a kezei közül. Mostanában különösen rászokott a meseregényekre, havonta járunk is a könyvtárba, hogy 2-3 új meseregénnyel térjen haza, amiket egyébként tényleg ki is olvas. Bevallom, különösen boldog voltam, hogy egy meseregény érkezett hozzám, Jánosi Ferenc Emma hajmeresztő kalandjai c. regénye, amely nekem már első pillantásra megtetszett. Könyvet nem ítélünk meg a borítójáról, de én már első látásra beleszerettem a borító vagány szereplőjébe.

El is kezdtem olvasni, de a karácsony sok-sok ajánlós könyvet hozott, Emma története pedig egyszer csak eltűnt az asztalomról. A nagylányom „lovasította” meg a könyvet, és nem is nagyon akarta visszaadni. Jánosi Ferenc könyve ugyanis magával ragadta az én végtelenül kritikus csemetémet. A könyv egy olyan 10 éves kislányról szól, aki sokan csúfolnak, mert nem egy átlagos gyerek, és persze a tesójával sincs könnyű dolga. Ezzel a helyzettel pedig az én lányom nagyon is tud azonosulni.

Az Emma hajmeresztő kalandjai c. kötet számos témával foglalkozik, picit megpendíti a gyász témakörét is, de leginkább a szeretet, a barátság és az elfogadás az, ami számomra nagyon meghatározó volt, és utólag kiderült, a lánykám számára is. A mesés elemek át meg átszövik a cselekményt, miközben a való életbeli problémák is megoldásra lelnek. Fantasztikus, ahogy Jánosi Ferenc egy ilyen mesés világot alkot, mennyi érzelmet mozgat meg, és képes megragadni olyan fontos dolgokat, melyek manapság sokszor elfelejtődnek. A hatalmas tölgyfa sok rejtélyt tartogat a számunkra!

Nagyon ködös és sejtelmes vagyok, ugye? Nos, a történetről csak annyit árulnék el, amennyit a borító is:

„Emma állandó csúfolódások céltáblája az iskolában, és bátyja, Vili sem épp a testvérek gyöngye. Legnagyobb bánata azonban, hogy egyetlen barátja, a kertvárosban élő idős néni, Ella, néhány hete eltávozott. A tizedik születésnapja előtti estén magányosan és szomorúan hajtja álomra a fejét. Ám másnap reggel különös szerzet jelenik meg a szobájában, és a segítségét kéri. Még fel sem ocsúdik meglepetéséből, amikor újabb fura figura állít be hozzá. Majd még egy. És még egy… A nap folyamán többen is felkeresik Emmát, de ő nem tud segíteni nekik. Ekkor azonban szülei átadnak neki egy levelet, amelyet Ella néni írt halála előtt. A levél mindent megváltoztat. Emma és kicsit sem hétköznapi barátai összefognak, és kezdetét veszik Emma hajmeresztő kalandjai.”

És kalandokból nem lesz hiány! Még felnőttként is élvezetes volt olvasni, hogy milyen mesés és valóban hajmeresztő kalandokkal találkozik Emma és kis csapata.

A fejezetek grafikái nagyon szépek és igényesek, a könyv betűmérete tökéletes arra, hogy kisiskolások és kiskamaszok el tudják olvasni, és ahogyan a bevezetőbe is említettem, engem már a borító is meggyőzött arról, hogy ezt a könyvet mindenképp el kell olvasni!

Ajánlom minden olyan kiskamasznak és kisiskolásnak, aki már tud olvasni, és egy igazán élmény és érzelem-dús történetre vágyik. Akkor is jó választás, ha a szülővel együtt olvas a gyerek, mert biztos vagyok benne, hogy a szülők sem fognak közben unatkozni. És ha nem szeret olvasni a csemete? Nos, akkor is érdemes Emma hajmeresztő kalandjait a kezébe adni, mert lehet, hogy pont ez lesz az a kötet, amely megszeretteti vele az olvasást, mert valóban páratlan meseregény.

Nagyon köszönöm Jánosi Ferencnek, hogy megajándékozott minket egy példánnyal, fantasztikus élmény volt olvasni, nagyon várjuk a folytatást!

A könyvet itt tudjátok megvásárolni.

 


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...