Színes meséim - Gallay-Nagy Krisztina, illusztrátor, író bemutatkozása


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 30
  • 2023.
    jan
Eleinte csak saját magam szórakoztatására, kis képregényszerű rajzokon keresztül vetettem papírra ezeket a meséket. Valahol kamaszkorom környékén ébredt fel bennem az indíttatást, hogy a rajzaimat és írásaimat az internet népével is megosszam.

Amióta az eszemet tudom, kitalált történetekkel ütöm el az időt.

Eleinte csak saját magam szórakoztatására, kis képregényszerű rajzokon keresztül vetettem papírra ezeket a meséket. Valahol kamaszkorom környékén ébredt fel bennem az indíttatást, hogy a rajzaimat és írásaimat az internet népével is megosszam. A tinédzserkori álomból pedig egy olyan munka vette kezdetét, amit igazán élvezettel végzek.

Azóta pedig rendíthetetlenül robogok előre ezen a pályán, kisebb-nagyobb bukkanókon átevickélve.

Ezúton is köszönöm a Meskete csapatának, hogy itt is bemutathatom munkásságom kis részletét!

"Illusztrátor leszek! Na meg író!"

- valószínűleg a legtöbb szülő nem repes az örömtől, ha a csemete nem éppen “hagyományos” szakma felé veszi az utat. Szerencsére az alapvető “kéne valami rendes szakma is” hozzáállás mellett sok támogatást is kaptam. Gimnázium után egy OKJ-s képzésen szereztem grafikus végzettséget, majd pedig az Óbudai Egyetemen végeztem formatervezőként.

Az egyetemről kiérve, 2016-tól dolgozom grafikusként, 2019-ben pedig elindítottam grafikus, illusztrátori vállalkozásomat, melynek mostanra húzóereje az egyedi illusztrációk készítése.

Családi mesék, egyedi portrék

Nehéz lenne összeszámolnom, hogy 2019 óta pontosan hány családi portrét készítettem, színes, vidám, meseszerű stílusban. Minden egyes portré mögött a kis-, vagy éppen nagyobb családok, baráti társaság egyedi története lapul. Minden egyes portré szívvel-lélekkel készül, és mindig azon vagyok, hogy a lehető legjobban elkapjam az “alanyok” legjellemzőbb tulajdonságait.

Jelenleg egy kis szünetet kell tartanom a családi portré dömpingben, ugyanis jelenleg “főállásban” másfél éves kisfiam mellett vagyok otthon. 2024-től azonban újra több idő fog jutni az egyedi portrék rajzolására is.

Meseillusztrációk

Ha már illusztrátor, nem mehetek el szó nélkül a mesekönyv illusztrációk mellett sem. Ezek olyan nagy projektek, amik minden egyes alkalommal különösen megdobogtatják a szívemet, hiszten hatalmas élmény valaki más “álomvilágát” megrajzolni.

Lengyel Gábor: Csile, a Bérc tündére - avagy a gyermekvasút meséi például a Budai-hegységbe kalauzol minket. Tőkés Ildikó nem mindennapi meséje, a Pápá, Cici! pedig a piciknek és szüleiknek nyújthat segítséget, ha szükséges.

A könyvesbolti forgalomba került könyvek mellett volt szerencsém jó pár kis példányszámú, igazi családi kis mesekönyvek illusztrációjához is, melyeknek rajzolása ugyan akkora öröm.

Boszorkányos hírnév - avagy az internet és a kiskamaszok

A Boszorkányos hírnév, ahol az írói és illusztrátori énem végre egymásra találhatott. 2022 októberében jelent meg második ifjúsági regényem, ezúttal a 8-12 éves korosztály számára, melyet egyúttal én is illusztráltam. (Első ifjúsági regényem, a Poison of Love nagyobbaknak, 14-16 éves korosztálynak szól.)

A Boszorkányos hírnév Liziről, a 12 éves kis boszorkányról és a vele egykorú Beniről szól. Lizi csak azt szeretné, hogy az osztálytársai ne piszkálják, elfogadják olyannak, amilyen, Beni legnagyobb álma pedig, hogy híres videó blogger legyen.

Az ifjú olvasók a kettőjük kalandos történetén keresztül ismerhetik meg az internettel és a “videó sztársággal” járó veszélyeket.

A Boszorkányos hírnév teljes első fejezet elolvasható az alábbi linken: Gallay-Nagy Krisztina: Boszorkányos hírnév (1. fejezet)

Jövőbeli tervek

A 2023-as év a feltöltődésről és a Boszorkányos hírnév körüli teendőkről fog szólni. Szervezés alatt áll egy kiállítás a Boszorkányos hírnévhez készül illusztrációkból, valamint egy újabb mesekönyv is alakulóban van.

Még egyszer köszönöm a lehetőséget a bemutatkozásra ezen a remek oldalon, ahol a mesék igazán megelevenednek!

Ha munkásságom felkeltette az érdeklődésed, kövess Facebookon vagy Instagramon!


http://mocorgohaz.hu/