Barion Pixel

Vezetői meeting pizzával és kérdezz-felelekkel

  • 4
  • 2024.
    júl.

2024.07.03.-án tartottuk meg éves nagygyűlésünket a Meskete.hu Zrt. vezetőségével. Mind a négy cégtulajdonos személyesen vett részt a Mórahalmon megtartott, családias összejövetelen. (A képen balról jobbra: Benjámin, Szilárd, István és Gábor).

A finom sajtos pogácsa és üdítő mellett, nagyon gyorsan telt az idő, szinte észre sem vettük, hogy az egész napot átbeszélgettük.

A megbeszélés teljesen kötetlen volt, és Szilárd vezénylésével egy egész jó kis csapatépítő, összekovácsoló business coachingon vehettünk részt. 

Először átnéztük a legújabb számadatainkat és elégedetten veregettük meg saját vállunkat, hogy minimális anyagi ráfordítással - ám rengetek humán erőforrással - milyen eredményeket sikerült elérnünk. Csak a múlt hónapban több, mint 1000 új taggal bővültünk és 500 új mesét töltöttek fel szerzőink számunkra. A pályázat miatt 200 új meseíró csatlakozott közösségünkhöz és közben 100 újabb hangosmese is felkerült a portálra. 

Büszkék vagyunk rá, hogy már 16.000 regisztrált tag szavazott nekünk bizalmat és több, mint 1000 meseíró, több mint 6000 művét publikálta nálunk. Nagyon hálásak vagyunk nekik érte!

Külön köszönet illeti meg a felolvasóinkat is, akik több, mint 1500 hangosmesét töltöttek fel hozzánk.

Portálunkon több, mint 2.24 millió alkalommal olvastak látogatók mesét és szerzőink adatlapját is 112.000-szer tekintették már meg.

A meeting egyik fő témája a Tőkeportálos kampányunk volt, amely már több, mint egy éve húzódik egy magyarországi jogszabálymódosításnak "köszönhetően", amely miatt tavaly nem indulhattunk el. Sajnos eddig tartott, amíg a Tőkeportálnak sikerült legális megoldást találnia a problémára és az összes szükséges engedélyt beszerezték hozzá.

Most már tényleg nem kell sok, és ha minden jól megy, a hónap közepén tényleg elstartolhat az előregisztrációban nagyon nagy sikereket elért kampányunk. Aki esetleg még nem regisztrált be, de szeretne tulajdonosa lenni a Meskete.hu Zrt.-nek, az akár már 10.000 Ft-ért is vásárolhat részvényt.

A nagy megbeszélésen megbeszéltük a csapaton belüli részvényeloszlást a különböző tőkebevonási összegek szerint, majd a beérkezett összeg tőkefelhasználásáról és a Meskete.hu portál jövőjéről tárgyaltunk.

Kérdezz-felelek a meskete vezetőivel

Tegnap reggel meghirdettük, a zárt, kimondottan szerzőinknek létrehozott Facebook csoportunkban, hogy a vezetőség felé tehettek fel kérdéseket, amit igyekszünk még aznap megválaszolni. Sajnos nagyon elhúzódott a találkozó, így azt ígértem meg, hogy ma egy blogbejegyzésben összesítem a különböző felvetett, népszerűbb kérdésekre a válaszainkat.

Miért nem lehet regisztráció nélkül szavazni?

Ez volt az egyik legtöbbször feltett kérdés, mivel sokan úgy gondolják, hogy az emberek lusták regisztrálni azért, hogy szavazzanak egy műre. Azonban ennek technikai oka van. Csak így tudjuk biztosítani, hogy ne történhessen csalás és egy ember, egy műre csak egyszer szavazhasson. Igazságtalan lenne, ha csak egy lelkes ismerős is magánakcióba kezdene és korlátlan számú szavazatot adhatna le akárki meséjére, hogy őt bejuttassa a mesekönyvbe. Sajnos regisztráció nélkül nincs biztos módszer ennek kiszűrésére. A Facebook regisztráció egyébként, mindössze 5 másodpercet vesz igénybe, és most minden szavazattal nyerhetnek is a szavazók. Ha nem regisztrálnánk, hogy ki szavazott, akkor nem tudnánk, hogy kié legyen a 3 x 10.000 Ft értékű vásárlási utalvány, a 10 db mesés bőrkönyvjelző és a 30 db LEGO csomag egyike! 
A nyereményjátékunkról itt írtunk részletesen >>

Lassú a szavazás / nem sikerült szavazni. Mi lehet az oka?

Mivel a szavazás miatt megrohamozták az oldalt, így valóban kicsit belassulhat a szavazás. Sikeresen akkor történik meg a szavazat jóváírása, amikor ezt egy kis felugró ablakocska is jelzi. Érdemes lehet erről szólni az ismerősöknek, hogy várják meg mielőtt bezárnák az oldalt. A másik hiba, hogy olyan személy szeretne szavazni, aki e-mail címmel regisztrált de nem kattintott az aktiválásra a számára kiküldött e-mailben. Ez azért szükséges, hogy kamu e-mail címekkel ne lehessen szavazni. Ha valaki nem kapott ilyet, annak érdemes az adott e-mail címről levelet írni a mese@meskete.hu címre hogy aktiváljuk manuálisan. De előtte azért a különböző spam vagy más mappákat is érdemes átfutni, lehet oda került a levelünk.

Csak az első oldalon lévő mesékre szavaznak majd a látogatók, nem lehet valami megoldást találni erre?

Leellenőriztük ezt a teóriát, és azt vettük észre, hogy nem így van. A szavazatok száma nem tükröződött vissza a sorrend alapján. Viszont, hogy ne legyen ebből sem gond, arra gondoltunk, hogy változtatgatni fogjuk a sorrendezés alapjait a szavazás ideje alatt, így mindig más lesz a sorrend, hogy mindenki esélyt kapjon megjelenni "jobb" pozícióban is. 

Eltűntek a véletlenszerű mesék, miért ugyanaz van a két mese lista oldalon?

Valóban, hasonló a találat a két aloldal alatt, azonban nem teljesen. Viszont kéréseteknek megfelelően, újra vissza fogjuk hozni a véletlenszerű sorrendet is, hogy a régebben feltöltött meséknek és verseknek is legyen lehetőségük akár az első oldalon megjelenni.

Mikor lesz lehetőségük a Meskete íróinak saját mesekönyvet kiadni a Meskete kiadó által?

Idén már biztosan nem, mert most teljes erővel a Tőkeportál kampányunkra koncentrálunk, illetve ezerrel dolgozunk azon, hogy kiadjuk a Varázslatos Mesketék II. : CsodaPatak című remekművet, mint első Meskete kiadós mesekönyvet. Leghamarabb jövő évben tudjuk ezt elképzelni, hogy a legnépszerűbb íróink lehetőséget kapnak erre. Ehhez azonban sok fejlesztésre is szükség lesz, illetve anyagi forrásra, aminek még nem látjuk pontosan a forrásait. Amit azonban már korábban is jeleztünk, nálunk lesz először lehetősége a magyar meseíróknak, hogy még a kiadás előtt, a rajongóik támogatják számára a kiadási költségek egy részét. Vagyis az olvasóknak lehetőségük lesz, hogy "elővásárolják" az előfinanszírozásukkal a még meg sem jelent mesekönyvet. Ehhez az összeghez maga a szerző és a Meskete is hozzájárulhat majd és a legjobb szakemberek fognak azon dolgozni, hogy végre az első kiadott mesekönyvet a kezetekbe tarthassátok! 

Ajánljon fel a rendszer hasonló meséket amikor egy mesét nézünk

Ez egy nagyon jó ötlet, fel is írtuk a fejlesztési listánkra! Köszönjük!

Lehetne az olvasóknak is "Prémium" tagság nem csak az íróknak pl. külön hírlevéllel, extra funkciókkal

Hát ilyen van, ezt hívjuk VIP tagságnak és a VIP/Prémium menüpont alatt elérhető, bár most még elég kevés plusz szolgáltatást kapnak érte az olvasók, hamarosan egy elég komoly funkció listát és jövőre a dedikált mobil applikáció használatát is ezzel az előfizetéssel lehet majd elérni. Többek között VIP tagok tudnak majd egyedi mesét készíttetni gyermeküknek vagy estimese hírlevélre feliratkozni, ahol minden este egy-egy esti mesét küldünk majd ki számukra.

A prémium tagoktól lehessen meséket kérni plusz díjért

Lesz hasonló funkció igen, de nem kimondott pénzt, hanem az oldal "kreditjeit" lehet majd erre használni. Ezeket a pontokat már most is lehet gyűjtögetni és belépés után látni is lehet a jobb felső sarokban. Aki ügyesen gyűjti már most is, az nagyon örülni fog amikor elindul ezeknek a pontoknak a felhasználhatósága ;) A tervek szerint valódi Mesketés tárgyakra, kuponkódokra és szolgáltatásokra lehet majd ezeket beváltani.

Volna-e arra igény, aztán lehetőség, hogy korábbi meseregényeimet - amiket már nem kívánok nyomtatott formában kiadni - közzé tegyem a Mesketén?

Természetesen, a Meskete pont erre való, hogy akár kezdő meseírók vagy már népszerű meseírók olyan műveiket tegyék közzé amiket nem tudnak vagy nem szeretnének kiadni. Minden kedves kis mese tetszeni fog valakinek és kár lenne otthon egy fiókban vagy egy elrejtett mappában a számítógépen "porosodni".

A kereső motort lehetne úgy alakítani, hogy ne kelljen mindent végig és pontosan beírni, azaz pl. Név vagy cím töredékre is tudjon a rendszer keresni.

Tegnap átbeszéltük a kereső működését és egy új megoldást dolgoztunk ki. Felírtuk a fejlesztendők közé és igyekszünk minél előbb javítani és tökéletesíteni a keresőnket is ez az új módszer szerint.

Biztosan vagyunk többen, akik ugyanazon szereplőkkel, más-más témában, de több mesét is írunk. Lehetne egy egységes jelölést kitalálni ezeknek a meséknek?

Ehhez mi szerintem nem kellünk, ha a szerző egy adott témára több mesét is ír, akkor nyugodtan a címbe beleírhatja, hogy 1. rész vagy "Elefántos mese 1.", "Elefántos mese 2." - bár én azért egy alcímet ebben az esetben is javasolnék, pl: Elefántos mese 1. - Az elkóborolt kiselefánt vagy az Elefántos mese 2. - Dumbó szülinapja stb.

-----------------------------------------------------------

Köszönjük szépen a sok-sok kérdést, remélem sikerült minden megválaszolnunk és hogy máskor is rendezhetünk ilyet. Akár ha igény van rá, egy élő bejelentkezést is megejthetünk. Sőt, erre igazából már most is lesz egy eseményünk, figyeljétek és kövessétek az oldalainkat, mert hamarosan publikáljuk a következő Online Befektetői Meetingünk időpontját, ahová a szerzőinket és olvasóinkat is várjuk szeretettel! 

 

Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő infor...

Sütibeállítások