Barion Pixel

A farkasok földjén 3 rész


http://mocorgohaz.hu/
  • 2022.
    dec
  • 23

A farkasok földje
Mikor Vöröske és a szülei megérkeztek a farkasok földjére, már besötétedett. Jól el is fáradtak. Így az volt a legfontosabb számukra, hogy biztonságos alvóhelyet találjanak maguknak! Gondolták majd másnap keresnek maguknak egy bizton...

Kép forrása: saját /unoka/

A farkasok földje

Mikor Vöröske és a szülei megérkeztek a farkasok földjére, már besötétedett. Jól el is fáradtak. Így az volt a legfontosabb számukra, hogy biztonságos alvóhelyet találjanak maguknak! Gondolták majd másnap keresnek maguknak egy biztonságos farkasodút. Szépen letelepedtek. Vöröske a szülei közé kuporodott és elaludtak!

 Másnap sokáig aludtak. Már szépen sütött a nap, mikor felébredtek. Ahogy kibújtak a bokor alól, meglepődve vették tudomásul, hogy körülöttük körben farkasok vannak! Mindenki kíváncsian nézet az új jövevényekre! A farkasok nem szeretik a közéjük betolakodó más farkasokat. Komoly harcot vívnak egymással a falkában betöltött helyükért. Az újonnan érkező farkasaink nem is érezték magukat kellemesen. Mert villogó szemek meredtek rájuk. Vöröske félve bújt a mamájához.

 Egyszer csak egy öreg farkas közelebb jött a jövevényekhez! Körbe szaglászta őket. És azt kérdezte. Mi célból jöttetek ide? Itt én vagyok a falkavezér! Hogy kerül ide egy vörös farkas? És Vöröskére nézett. Nagyon régen ismertem egy farkas családot, ahol az egyik szülő szintén vörös volt -mondta. A farkasok általában szürkék és nem vörösek.

Ekkor farkasmama már tudta, hogy nagy baj nem lehet. Ugyanis az ő papája volt a vörös farkas. Akire a falkavezér emlékezett. És elmesélte a farkasfalkának a történetet, hogyan kerültek az ember közeli erdőbe.

 Történt egyszer, hogy a falka túl közel merészkedett az emberekhez! Az erdőben éppen vadászok jártak és bizony Vöröske nagyszüleit a vadászok kilőtték. Ott maradt két kis árva farkas! Volt a vadászok között egy jó szívű ember és magához fogadta Vöröske szüleit! Később, ahogy nagy farkas lett belőlük a közeli erdőben szabadon engedte őket. A két magányos farkas egymásba szeretett és megszületett Vöröske. Hát ezért éltek ők eddig az emberközeli erdőben! De most már szeretnék a farkasok életét élni. Ezért tették meg ezt a nagy utat. A farkasfalka a történet megismerése után, örömmel befogadta, Vöröskét és szüleit! Azóta is boldogan élnek a farkasok földjén.               

 

Keresi Magda, amatőr meseíró

Ezt a mesét írta: Keresi Magda amatőr meseíró

Hét unokás nagymamaként közel hetvenévesen kezdtem meséket írni. Tulajdonképpen az unokák indítottak el a meseírás útján. Egy közös alvásnál, kitalált mesét kértek tőlem. Ekkor született meg a Kisfarkas az első kitalált mese. Azóta folyamatosan nő az elkészült mesék száma. Ma már rövid szösszeneteket és novellákat is írok. Magánnyomtatásban kilenc mesekönyv készült. Nyomdában van a tizedik. Kettő novellákat...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások