A karácsonyi csoda


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    ápr
  • 07

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisváros. Ahol mindenki nagyon szerette a Mikulást és a Karácsonyt egyaránt. A kisvárosban eljött a december. Minden gyerek izgatottan várta a nagyszakállú, kedves, öreg Mikulást.

          A város egyik távolabbi részében élt egy kislány a családjával. Mary nagy szegénységben élt. Soha nem ismerte meg a Mikulás vagy a Karácsony örömét igazán. Egyik este a szobájában nézegette a naptárt és észrevette, hogy nemsokára itt a Mikulás ünnepe. Nagyon elszomorodott mert tudta, hogy semmit nem fog kapni sem Mikuláskor sem pedig Karácsonykor, hisz nagyon szegények és nincs rá pénzük, hogy a kislány bármilyen ajándékot is kaphasson az ünnepekre. Egyszer csak megjelent három angyal Mary családjának házánál: Tifany, Viola és Ibolya. Ők nagyon jól tudták, hogy a gyermek milyen nagy szegénységben él és szerették volna ha a kislánynak az ünnepek boldogan telnek el. Így amikor elérkezett a Mikulás ünnepe, az angyalok szép játékokat és finom édességeket rejtettek a kislány csizmájába az éj leple alatt.

Másnap amikor Mary felébredt nem hitt a szemének. A csizmája tele volt meglepetéssel. Mary ekkor letérdelt, fejét lehajtotta, összekulcsolta a kezét és halkan imádkozni kezdett. Úgy gondolta, hogy ez Isten műve volt, ezért imádsággal köszönte meg. Mary jól gondolta, Isten küldte a három angyalt azzal az utasítással, hogy okozzanak örömet a gyermeknek. Amikor az angyalok látták a kislány boldogságát és Isten meghallotta a hálaadó imáját, végtelen öröm járta át őket, hogy csodássá tették a gyermek számára az ünnepet.

Vajai Alíz Anna, Meseíró

Ezt a mesét írta: Vajai Alíz Anna Meseíró

Üdvözlök Mindenkit! Szeretek olvasni, zenét hallgatni és mesét írni. Remélem, hogy szerzeményeim pozitív olvasási élményt nyújtanak majd mindenkinek, aki idejét áldozza elolvasásukra. Szeretettel: Alíz


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!