A macska, aki még soha nem látott egeret


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    ápr
  • 05

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy macska, aki egy szép, nagy házban élt. A Macska gazdája Mrs. Lina, szerette a tisztaságot és ki nem állhatta az egereket. Minden este mielőtt lefeküdt volna, átnézte a szobája minden egyes zugát, hogy nincs-e egér valahol.

Egyszer, amikor Mrs. Lina lefekvéshez készülődött, kinyitotta a ruhásszekrényét, hogy kiválassza holnap melyik ruhát vegye fel. Ugyanis hivatalos volt legjobb barátnője születésnapjára. Amikor kinyitotta a szekrényt, megpillantott egy egész egércsaládot. Mrs. Lina nagyon megijedt, sikoltozott és fel-alá rohangált a házban. Nem tudta hogyan tüntesse el az egereket a házból. Ekkor eszébe jutott, hogy van egy macskája, Mimi. A cicát azért vásárolta, hogy simogathassa és legyen kivel megosztania a gondolatait, mert egyedül élt abban a nagy házban.

  • - Cicc, cicc! – hívta a macskát. Mimi nemsokára meghallotta gazdája hívását, lemászott az ablakpárkányról, mert ott szunyókált.
  • - Hát itt vagy, Mimi! – kiáltott fel Mrs. Lina, ahogy megpillantotta gyönyörű, hófehér színű, nagyszőrű, rózsaszín nyakörvet viselő macskáját, amint lassan és méltóságteljesen sétált felé.
  • Amikor Mimi odaért a gazdájához, ő gyengéden felemelte, megsimogatta, aztán bevitte a hálószobájába. Azt gondolta, hogy Mimi megfogja majd az egereket. De amikor a macska meglátta a kis élőlényeket, ijedtében gazdája ölébe menekült. Mrs. Lina nagyon meglepődött. Aztán rájött, hogy a cica még nála is jobban fél az egerektől és még soha sem látott semmiféle rágcsálót. Így nem volt mit tenni, kihívta az állatmentőket és elköltöztette az egércsaládot. :-)
Vajai Alíz Anna, Meseíró

Ezt a mesét írta: Vajai Alíz Anna Meseíró

Üdvözlök Mindenkit! Szeretek olvasni, zenét hallgatni és mesét írni. Remélem, hogy szerzeményeim pozitív olvasási élményt nyújtanak majd mindenkinek, aki idejét áldozza elolvasásukra. Szeretettel: Alíz


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!