Barion Pixel

A kisegér nagy álma


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    nov
  • 02
  • Erről olvashatsz:
  • egér

Volt egyszer egy kicsiny kis falu, melynek végén állt egy kékre festett házikó. Egy idős házaspár otthona volt. De lakott még abban a házban, annak egyik kis szobájának sarkában egy egérke, akit Cininek hívtak. Olyan ügyesen rejtőzködött, hogy az ottlakók nem is sejtették, rajtuk kívül még egy kisállat is ott él. A kisegérnek gondtalanul és vidáman teltek a napjai, nem kellet félnie sem macskától, sem egérfogótól. Egy házikedvenc volt csak az udvaron, Foltos a kutya. De ő csak a szomszéd macskákkal nem egyezett.

Cininek volt egy nagy álma. Szeretett volna egy saját éttermet nyitni, mert imádott főzni. Kedvenc étele a sajtos spagetti volt, amit remekül el tudott készíteni. Elismerésre vágyott és egy saját szakácskönyvet szeretett volna kiadatni. Már a címét is tudta mi lesz: Sajtkaland. Mert imádta a sajtot. Egyik este, mikor az ágyában feküdt, azon morfondírozott, hogyan válthatná valóra álmát. Végül arra a döntésre jutott, hogy ír egy levelet a városban élő barátjának, Rozinak. Arra kérte, segítsen neki terve megvalósításában. Rozi válaszlevélben megírta, hogy támogatni és segíteni fogja őt álmai elérésében.  Küldött is egy jegyet a legkorábbi vonatra, hogy Cini odautazhasson hozzá. Azt is megígérte, hogy keresni fog egy éttermet Cini számára, ahol megmutathatja az embereknek, hogy mire képes. A kisegér nagyon izgatott volt és már alig várta a holnapot, hogy útra keljen.

Rozit még tavaly nyáron ismerte meg, amikor egy sajtkiállítás miatt látogatott vidékre. Azóta elválaszthatatlan jóbarátok voltak. Gyakran írtak azóta egymásnak levelet.

Amikor Cini leszállt a vonatról, csodálkozva nézett szét maga körül. Mindenfelé emberek nyüzsögtek és nagy zaj volt. Megrémült. Azt sem tudta merre induljon. De szerencsére egy ismerős hang ütötte meg a fülét. Megfordult a hang irányába és Rozi állt ott. Odaszaladt hozzá és megölelték egymást. Mindketten boldogok voltak, hogy újra találkozhattak.  Rozi nem lakott messze az állomástól, a város központjában élt. Nagyon szép otthona volt. Ettek egy sajtosszendvicset, ittak egy kávét és elindultak egy közeli étterembe, hogy beszéljenek a tulajdonossal. Az étterem vezetője még jó, hogy állatbarát volt és megegyezett Cinivel a közös munkát illetően. A kisegér már másnap az étterem konyhájában serénykedett. Nagyon gyorsan megkedvelte őt mindenki. Sok új receptjét kipróbálták és olyan sikert aratott, hogy mindegyik bekerült a napi menübe. A helyi szakácsok is tőle tanultak. Mindenkivel nagyon kedves és türelmes volt. Boldoggá tette, hogy átadhatja tudását. Az étterem tulajdonosa is nagyon elégedett volt Cini munkájával, ezért felajánlotta neki, hogy támogatja őt szakácskönyve kiadásában.

Két év áldozatos munka meghozta a gyümölcsét. Cini és Rozi saját éttermet nyitott, amely az egyik legkedveltebb lett a városban. Az Egérút nevet adták a helynek és szinte minden étel fő összetevője a sajt volt. Még most is sütnek-főznek, ha el nem fogyott a sajt.

Vajai Alíz Anna, Meseíró

Ezt a mesét írta: Vajai Alíz Anna Meseíró

Üdvözlök Mindenkit! Szeretek olvasni, zenét hallgatni és mesét írni. Remélem, hogy szerzeményeim pozitív olvasási élményt nyújtanak majd mindenkinek, aki idejét áldozza elolvasásukra. Szeretettel: Alíz


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!