Barion Pixel

A körhinta lovai_4. fejezet: Az első napok Zablakán


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2024.
    júl
  • 09

4. Az első napok Zablakán
Noella miután lekecmergett a kocsiról, alaposan körülnézett. Ez bizony nem olyan hely volt, mint az abrakosfalvi vásártér a zöld gyeppel, parkkal, padokkal, virágokkal… Néhány száraz kóró lengedezett az enyhe szélben, meg valah...

Kép forrása: Tengr.ai Image AI

4. Az első napok Zablakán

Noella miután lekecmergett a kocsiról, alaposan körülnézett. Ez bizony nem olyan hely volt, mint az abrakosfalvi vásártér a zöld gyeppel, parkkal, padokkal, virágokkal… Néhány száraz kóró lengedezett az enyhe szélben, meg valaha szebb napokat látott hinták nyikorogták egyhangú dalaikat. Egy kopott lakókocsi tetején egy még kopottabb felirat hirdette: „Vidámság-Centrum, Hintás Helén körhintája”. A kocsi előtt az egykori Rosszcsont-trió már kupaktanácsot tartott.

– Ez bizony nem az a vidám „Vidámság-Centrum”, amiről a leveleidben írtál, Helén! – mondta szemrehányóan Karola a barátnőjének.

– Tudod Karolám, mára egy kissé megcsappant a látogatottságunk, de még nincs veszve minden. De hadd látom a gyönyörű gyermekedet! Ezek a csodás fekete szemek! Akárcsak a tied, Karolám! Szervusz, Noella! Én vagyok anyukád legjobb barátnője, Helén néni.

Noella illendően bemutatkozott, aztán jobbnak látta félrevonulni, mert látta, hogy sorsdöntő dolgokról tanácskoznak a felnőttek. Útja a pónikhoz vezetett. Lehajtotta az utánfutó rámpáját, aztán egyenként szépen levezette az ácsorgástól kimerült lovakat. A kislány közeledtére az állatok megnyugodtak, engedelmesen lépegettek, majd kerestek maguknak valami legelhető táplálékot. Noella megitatta őket a közeli kútból húzott vízzel. Ettől aztán erőre kaptak, szaladgálni kezdtek, hemperegtek a porban, vidám nyerítésekkel köszönték meg a törődést. Erre már Karola is felfigyelt.

– El ne szökjenek a lovak, Noella! Szíjat hasítok a hátadból, ha egy is elvész közülük!

Ezt kár volt mondani, hiszen Noella az állatok minden rezdülését figyelte, azok pedig a kislány közelében maradtak, eszük ágában sem volt őt elhagyni.

A következő néhány nap a letelepedésről szólt. Helyükre kerültek a lakókocsik, a mobilkarám. Szerencsére a Vidámság-centrumban volt egy nagy raktárépület, ahol egy korábbi tulajdonos rengeteg takarmányt, szénát, szalmát, abrakot felejtett. Így aztán a lovak etetése biztosítottnak látszott egy jó időre. Nem mintha Noellán kívül ez bárkit is izgatott volna. Karola elintézte ezt a kérdést azzal, hogy keressenek maguknak legelnivalót. Szerencsére a kút vize friss és üdítő volt, így az itatást is megoldottnak látta a kislány. Miközben Noella a lovacskák körül tevékenykedett, a felnőttek naphosszat csak súgtak-búgtak. Azon tanakodtak, mit kezdjenek a cirkuszból meglovasított pónikkal. Helénnek ugyanis bevallották, hogy bosszúból kötötték el őket az éjszaka leple alatt. 

A meseíró pályázatra benevezett, szavazható meséim:

Mese: A versengő szitakötők - Gyöngyösvári Mara meséje | Meskete.hu

Mese: Butus és barátai - Gyöngyösvári Mara meséje | Meskete.hu

Mese: Bátorság, Vica! - Gyöngyösvári Mara meséje | Meskete.hu

Gyöngyösvári Mara, amatőr meseíró

PRÉMIUM Gyöngyösvári Mara Prémium tag

Varga Mária Gyöngyi nyugdíjas tanítónő vagyok. Tíz éve kezdtem mesés történeteket írni, melyek az alsó tagozatosoknak szólnak. Magánkiadásban adtam ki három gyermekkönyvemet, melyek főszereplői: Balambér nyuszi, Vöric cica és a körhintába fogott pónik. Ezeket a gyermekregényeket Gyöngyösvári Mara álnéven írtam, kereskedelmi forgalomban már nem kaphatók. Legújabb meseregényem főhőse Pogi, a szökött tacskókölyök....


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások