Barion Pixel

Cuki Maci


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Cuki Maci
Sziasztok gyerekek! A nevem Cuki Maci. Szeretném nektek elmesélni, hogyan lettünk barátok Benivel.
Egy napon a többi mackó társammal együtt üldögéltünk egy szupermarketben a pénztár melletti polcon. Arra sétált egy kedves mosolyú hölgy a férjével...

Kép forrása: saját kép Cuki Maciról

Cuki Maci

Sziasztok gyerekek! A nevem Cuki Maci. Szeretném nektek elmesélni, hogyan lettünk barátok Benivel.

Egy napon a többi mackó társammal együtt üldögéltünk egy szupermarketben a pénztár melletti polcon. Arra sétált egy kedves mosolyú hölgy a férjével. A néninek gömbölyödött a pocakja. Érdeklődve nézegetett minket a polcon, majd egyszer csak gyengéden leemelt engem onnan és intett a párjának.

- Nézd, milyen édes maci, vigyük haza magunkkal!

Olyan melegség áradt belőlük, hogy egyből bizseregni kezdett kicsi kis mackó szívem. Hazavittek és a készülő gyerekszoba polcára helyeztek.

- Egyszer jó barátok lesztek a fiammal!- mondta a férfi és magamra hagyott.

Izgatottan vártam a kis barátom születését. Az anyukája minden nap mondott nekem pár kedves szót. Pár hónap elteltével egy pöttöm babát hoztak haza egy kórház nevű helyről. Egy kisfiú volt és Beninek hívták. Érdeklődve figyeltem őt minden nap. Beni egyre csak nőtt, sokat mosolygott és játszott a játékaival. Nem sokkal az első születésnapja után már egyedül tudott járni. Egy napon magához ölelt és azt mondta „maci”! Kicsi kis mackó szívem hevesebben kezdett dobogni. Kicsi kis kezével megsimogatta a fejemet és én hálás voltam ezért neki. Beni egyre nagyobb lett, már az óvodába készült, mikor egy este így szólt az édesanyjához.

- Anya, ma a macival szeretnék aludni!

Anyukája levett a polcról, ahol ücsörögni szoktam és a kisfiú kezébe adott.

- Hiszen ennek a macinak még nincs is neve. Pedig ő már születésed előtt is itt volt. Szeretnéd őt elnevezni?

- Igen!- mondta Beni boldogan. – Legyen a neve...hm....-gondolkodott. – Legyen a neve Cuki Maci!- és magához ölelt erősen.

Attól a naptól kezdve Beni mindenhová magával vitt engem. Együtt reggeliztünk, a játszótérre is elkísértem és az autóban is mellette ültem, amikor kirándulni mentünk. Boldogan teltek a napjaink. Rengeteget játszottunk együtt. Beninek időközben sok új játéka lett, de rólam sosem feledkezett el.

Képzeljétek el, hogy a kis barátom már majdnem hét éves iskolás nagyfiúvá cseperedett. Új barátaim is lettek a szobájában az évek alatt. Porcukor, ő egy kutyus, aki még Beni anyukájáé volt kislány korában. Nagyon öreg és tapasztalt, de jó barát. Makika Úrfi is mellettünk ül a nagy fotelben, ő egy vicces majom, akinek nagyon hosszú karjai és lábai vannak. De a kedvencem egy hatalmas koala, Tani. Ő a legnagyobb közülünk és mindig vigyáz ránk, amíg Beni az iskolában van.

Tudjátok, a gyerekek felnőnek. Ahogy egy napon te is nagy leszel. Ám a kedvenc mackótokról soha ne feledkezzetek meg, mert mi nagyon szeretünk titeket. Vigyázzuk az álmotokat éjjjel, vigasztalunk titeket, amikor betegek vagytok. Biztos vagyok benne, hogy egy napon fogok én még játszani Beni gyermekeivel is. Tudom, hogy okkal vettek le engem aznap a szupermarket polcáról. Most pedig öleld meg te is a kedvenc játékodat, ahogy Beni ölel minket minden este elalvás előtt!

 

 

Kajtàn Brigi, Amatőr

PRÉMIUM Kajtàn Brigi Prémium tag

Ezt a mesét írta: Kajtàn Brigi Amatőr

Sziasztok! 35 eves vagyok, Nyiregyhazan születtem és éltem 20 éves koromig. Jelenleg Spanyolorszagban elek ferjemmel es kisfiunkkal. Amióta az eszemet tudom, olvasok. Írni körülbelül 8 éves koromban kezdtem. Azóta is írok, kisebb megszakításokkal. Egy ideje írok az anyasàgròl, szülőségről. Sokszor kacerkodtam a gondolattal, hogy gyerekeknek is írjak. 2022 év végén írtam meg az első mesémet, akkoriban találta...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita

2024-02-07 07:36

Szerethető, kedves mese volt. Tetszéssel olvastam. Rita

Kajtàn Brigi Kajtàn Brigi prémium tag

2024-02-07 10:05

Kedves Rita! Nagyon szépen köszönöm a pozitív visszajelzést! Szép napot :)