Egér és az elefánt


http://mocorgohaz.hu/

 
Egér és az elefánt
Valahol a világnak egyik eldugott sarkában, létezik egy csodálatosan szép, mesébe illő birodalom. Határtalan nagy területen helyezkedik el. Itt jól megférnek a különböző Földrészek állatai egymás mellett. Mindenkinek megvan a saját élette...

Kép forrása: saját

 

Egér és az elefánt

Valahol a világnak egyik eldugott sarkában, létezik egy csodálatosan szép, mesébe illő birodalom. Határtalan nagy területen helyezkedik el. Itt jól megférnek a különböző Földrészek állatai egymás mellett. Mindenkinek megvan a saját élettere.

Képzeljetek el egy se vége, se hossza világot magatok előtt. És ugye a képzeletünk szárnyán eljuthatunk bárhová. Megaztán aminek nincs se vége, se hossza, ott akármi is megtörténhet. Na ez a hely pontosan ilyen!

Akármerre nézel nem látod a végét. Ez a végtelen világ ad otthont az itt összegyűlt sokféle állatnak. 

Van itt minden. Hegy, völgy, erdő, patak és folyó. Még hacsak ez lenne! De ott a hatalmas rét, fák, bokrok. Egy kis dzsungel, szavanna, tengerek és egy kis sivatag. Szóval meg van minden, ami ahhoz kell, hogy az itt élő összes állat, otthonosan érezze magát. 

Képzeljük csak el ebben az óriás birodalomban van egy olyan labirintus, ha ide egy állat bemegy, bármelyik Földrész állataihoz átmehet. Kirándulhat, megnézheti őket hogyan élnek.

 Aztán ha már eleget látott a labirintuson át visszatérhet a saját megszokott világába.

Nyugodtan kimondhatjuk ez a hely egy mesebeli állatbirodalom. Így aztán egyáltalán nem kell csodálkoznunk azon, ha e mesés helyen összetalálkozik a kisegér és az óriás elefánt egymással.

Szóval történt egyszer, hogy Cinga az egér a lyukból előbújva nagyon mérgesen, amilyen hongosan csak tudta, azt cincogta. Cin-cin! -mi ez a végtelen nagy dübörgés? Éppen pihennék! De nem lehet, mert úgy érzem, mindjárt rám lépnek. Cin-cin -a fedél a fejem felett mindjárt rám szakad! Kérlek a dübörgést fejezd be, akárki is vagy! 

Azzal bújt volna vissza az egérlyukba, mikor az előtte magasodó hatalmas elefánt a lábát lépésre mozdította. Több sem kellett az egérnek. Jajajjj! Cin-cin! -Mindjárt rám dől az egész világ! Kiabált, ahogy csak egy egér kiabálni tud. -Honnan jöhet ez a dübörgés? -Kérdi hangosan magától.

-Hát én nem is dübörögtem! -csak léptem. -Mondja Elfi az elefánt. Ki cincog itt a lábam alatt? -kérdi. Ki…..ki! ….Hát én vagyok Cinga az egér! Egér? Az meg mi a csudabogár? Nem látok itt semmit és senkit. -Mondja Elfi. Én is csak egy nagy tappancsot látok, -mondja az egér. Jaj, ….. vigyázz! Túl közel vagy. Akkor menj tőlem távolabb. -Szól az elefánt. Talán úgy én is látlak, hogy ki vagy!

És az egér óvatosan arrébb mászott.  Egy jó nagyot kiáltott. Jaj anyám! ….és az összes egérszentek! Mindjárt rosszul leszek! Nem hiszek a szememnek! Ki lehetsz te óriás?

Nem kell ekkora csodát csapni! Afrikai elefánt vagyok és a nevem Elfi. -Mondja az elefánt.

Most akkor én te rólad mit mondjak? Kis túlzással a szemem is nagyobb, mint amekkora te vagy! Kicsi vagyok tudom, én egy egér vagyok. A nevem pedig Cinga.

Hát Cinga te tényleg kicsi vagy! Nem láttam még hozzád hasonló kicsi rágcsálót.

Nekem sem volt még szerencsém egy ilyen óriás fűevőhöz! -Szólt az egér. Te vagy a legnagyobb. Én meg talán a legkisebb a négylábú állatok között. -Mondja az egér. Igazad lehet. -Szól az elefánt. De nézd te is szürke vagy és én is. Te kicsi vagy, én nagy. Most, hogy így összetalálkoztunk, még barátok is lehetünk. Akarsz a barátom lenni? -Cinga! Már éppen kérdezni szerettem volna, hogy veled mehetek? Szerettem volna a barátod lenni!

Akkor ezt megbeszéltük. -Mondta Elfi. Mivel olyan kicsi vagy, alig látszol ki a fűből, akárki rád taposhat. Jobb, ha a hátamon utaztatlak.

Meggondoltad, tényleg velem jössz? Biztos akart lenni a dolgában az elefánt. Tudod sok új dologgal találkozhatsz! Olyanokkal, amit eddig még nem tapasztaltál. Tudom. -Mondja az egér. De vállalom. Jól érzem magam a hátadon. Eddig csak lentről láttam a világot, most innen fentről sokkal több mindent látok.

Aztán egy kis séta után Elfi kicsit megpihent. Egerünk az elefánt füle mögött megbújva szintén pihent. Egyszer aztán egy madár az elefánt hátán megjelent. Onnan egyenesen Elfi füle felé ment. 

Nézd csak Elfi ez a madár a füledbe mászik, de szemtelen! -Szólt Cinga. Te ezt csak így hagyod? -kérdezte.

Hogy hagyom -e? Örülök, hogy itt van! A fülemet, bőrömet az élősködőktől megtisztítja. Ő a tisztogató madár. -Mondja az elefánt. Én mondtam neked! Számodra új dolgokat ismerhetsz meg.

Gondold meg! Még visszamehetsz. Már meggondoltam. Veled megyek. Barátod vagyok, maradok.

És tényleg egymás barátai lettek. Elfi és Cinga így lett a mesebeli állatbirodalom talán legfurcsább párosa, akik egymásnak megmaradtak. 

Te mit gondolsz az óriás elefánt a kicsi egérnek, lehet a barátja?

 

Keresi Magda, amatőr meseíró

Ezt a mesét írta: Keresi Magda amatőr meseíró

Hét unokás nagymamaként közel hetvenévesen kezdtem meséket írni. Tulajdonképpen az unokák indítottak el a meseírás útján. Egy közös alvásnál, kitalált mesét kértek tőlem. Kénytelen voltam rögtönözni. Csak a következő alkalomnál már nem emlékeztem pontosan a mese szövegére. Ráadásul ők is, ahány gyermek, mind máshogy emlékezett a kitalált mesére.. Így aztán, hogy ne legyen vita, elkezdtem leírni a meséket. H...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!