Egy mese, a hol van, ami hol volt, de elveszett… Hova tűnt a Seholsincs ország udvari robotjának a feje?


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Egyszer volt, hol nem volt, az üveghegyeken is túl, de a Visszafelé folyó, folyó jobb partján innen, volt egy ország. Ebben az országban minden elveszett, soha semmit nem találtak meg, ami egyszer még megvolt. Ez volt a Seholsincs ország.
Képzeld el, hogy eg...

Kép forrása: saját

Egyszer volt, hol nem volt, az üveghegyeken is túl, de a Visszafelé folyó, folyó jobb partján innen, volt egy ország. Ebben az országban minden elveszett, soha semmit nem találtak meg, ami egyszer még megvolt. Ez volt a Seholsincs ország.

Képzeld el, hogy egyik napról a másikra elveszett a királyi énekes hangja, majd utána meglett az énekes hangja, de nem találták magát az énekest.

Ebben az országban mindenki csak azzal foglalkozott, hogy valamit mindig keresett.

 

Seholsincs ország királya, Elveszett Frigyes egy éppen megtalált hétfői nap reggelén arra ébredt, hogy fia Balambér nem találja az udvari robot fejét.  Ez a robot nem volt más, mint Balambér királyfi udvari tanítómestere. A robot fejével együtt elveszett Balambér királyfi, összes megtanulandó királyi tudománya, mert mindez a tudomány a robot fejében volt.

A király azonnal hívta az őröket, de azok nem voltak a helyükön, mert őrségváltás után elveszett a helyük és azt keresték. Elveszett Frigyes, magához intette volna fiát, Balambért, aki az előbb még előtte állt, de most nem találta sehol az egyetlen gyermekét.

Balambér királyfi éppen elveszetnek hitt, de megtalált gyerekszobájában kereste az ágyát, amiben este aludt. Az ágyat éppen nem találta meg, de az ágya helyén ott volt az udvari robot feje. Azonnal felvette a robot fejét a padlóról és mielőtt elveszett volna a robot teste, Balambér királyfi azonnal visszahelyezte az elveszett fejet a robot nyakára.

Nagy lett volna az öröm a királyi udvarban, ha az örömmel együtt nem veszett volna el a királyi udvar is.

 

Mielőtt elveszne a mese vége is, de hol és minek a vége?

Zsombori Pál, amatőr

Ezt a mesét írta: Zsombori Pál amatőr

Zsombori Pál vagyok, öt gyermekes apa. Nálam szabadidős tevékenység az írás és az olvasás. Szeretem a humort alkalmazni az írásaimban. Felfoghatjuk az életünket is egy mesének, ahol mi vagyunk a főszereplők. Nehéz manapság, olyan művet alkotni, ami tetszik a gyermekeknek, hiszen a MÉDIA képi világa elkápráztatja a kicsiket és ezzel egyidejűleg elveszi a saját történetalkotás örömét és készségét. Kellenek...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!