Emma és a Húsvéti Nyuszi


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Közeledett a húsvét. Emma úgy gondolta, ideje feldíszíteni otthonát, ezért vett pár barakaágat, és betette egy szép virágmintás vázába. Ezután elővett papírt, grafitceruzát, ecsetet, festékeket, filctollat, ollót, ragaszót,  csillámport és cérnát, s rajzolt 10...

Kép forrása: pixabay.com

Közeledett a húsvét. Emma úgy gondolta, ideje feldíszíteni otthonát, ezért vett pár barakaágat, és betette egy szép virágmintás vázába. Ezután elővett papírt, grafitceruzát, ecsetet, festékeket, filctollat, ollót, ragaszót,  csillámport és cérnát, s rajzolt 10 szép nagy tojást és 6 madarat a papírlapra. Ezután mindet kifestette szép színesre, és filctollal megrajzolta a mintákat, majd beragasztózta a tojásokat és a madarakat, majd rájuk szórta a csillámport. Amikor megszáradtak, Emma fogta az ollót, és mindent kivágott, azután mindegyikbe vágott egy pici lyukat, amelybe belefűzte a cérnát, és csomót kötött rá. Végül mindegyiket felakasztotta a barkaágakra.   

Ekkor Bella felhívta Emmát, és megkérte, menjen át hozzá, és fessenek együtt tojást, mivel 2 nap múlva húsvét. Emma átsietett, és együtt megfestették a tojásokat: viaszkrétával rájuk rajzoltak mintákat, és megfestették őket bordóra. Sokféle készült: virágos, pillangós és szívecskés is. Bella a tojások felét Emmának ajándékozta, így mind a kettejüknek 10-10 tojása maradt.

Másnap kopogtattak Emma ajtaján. Emma sietett ajtót nyitni. Az ajtóban a Húsvéti Nyuszi állt. Emma megkérdezte, mi járatban van. A Húsvéti Nyuszi ezt válaszolta:
- Elfogytak a tojásaim és a festékek is, és holnap húsvét! Emma, tudsz segíteni?
Emma gyorsan beszaladt a konyhába, majd kis idő után kijött 10 tojással.
- Ezeket Bellával festettük...            
- Köszönöm, Emma, de ennyi nem lesz elég...        
Kis idő után Emma felkiáltott:         
- Megvan! Kérünk a madaraktól tojást, a pillangóktól pedig festéket, majd együtt megfestjük a tojásokat!
Így is tettek. Kimentek a rétre, ahol a cinkék és a vörösbegyek fészkeltek. Emma és a Húsvéti Nyuszi megkérte az összes madarat, hogy adjanak két tojást. A madarak szívesen segítettek. Ezután az összes pillangót megkérték, hogy adjanak festéket. Ők is szívesen adtak. Emmáék megköszönték, majd a Húsvéti Nyuszi otthonába mentek, és megfestették a tojásokat. Egykettőre elkészültek a tojások. A kosárba betették Emma és Bella tojásait is. Ekkor a Húsvéti Nyuszi elmosolyodott, és ezt mondta:     
- Köszönöm, Emma, ennyi már elég lesz! Hálából megjutalmazlak téged, s a barátaidat! Most feküdj le aludni, és holnap menj ki a kertbe!
- Szívesen, Húsvéti Nyuszi! Ígérem, holnap korán kelek, és reggeli után rögtön kimegyek a kertbe!
Emma betartotta az ígéretét. Másnap reggel kiment a kertbe. Nagyon izgult! A kertben meglepetés fogadta: mindenhol tojások voltak elrejtve, azokból, amiket ő és a Húsvéti Nyuszi festett, valamint ajándékok, mindegyik gyönyörű csomagolásban! Emma egy nagyot sikkantott örömében, majd gyorsan felhívta a barátnőit: Bellát, Cilit és Alízt, és ezt mondta nekik:
- Gyertek át a kertembe, és hozzatok magatokkal kosarat!
Amikor mindenki odaért, megkezdődött a tojáskeresés. Mindenki kosara bőven megtelt.
Ezután mindenki kibontotta azt az ajándékot, amin az ő neve szerepelt. Emma kettőt is kapott: egy karkötőkészítő készletet és egy tolltartót. Bella cicás fülmelegítőt kapott, ugyanis neki még tavasszal is fázni szokott a füle. Cili egy akrilfesték-készletet, Alíz egy ugrókötelet kapott.
Mivel Bellát nagyon érdekelte, hogy kerültek a Húsvéti Nyuszihoz az Emmával együtt festett tojások, miután sokat ugráltak az ugrókötéllel, kipróbálták az egyéb ajándékokat, Emma mesélni kezdett:    
- Húsvét előtt egy nappal bekopogott hozzám Húsvéti Nyuszi, mert elfogytak a tojások. Odaadtam a tojásainkat, és kimentünk a rétre. Kértünk a madaraktól tojást, a pillangóktól pedig festéket. Aztán tojást festettünk... És a Húsvéti Nyuszitól ez a jutalmunk!
Mindenki nagyon kifáradt a tojáskeresésben. Emma még végig gondolta, milyen izgalmas volt az idei húsvét. Nagyon örült, hogy segíthetett a Húsvéti Nyuszinak.     

       
Írta: Gulyás Panna Ilona (8) és Mikó Bíborka (8)

Gulyás Panna Ilona, amatőr

Ezt a mesét írta: Gulyás Panna Ilona amatőr

4. osztályos kislány vagyok, nagyon szeretek olvasni és rajzolni, és egyszer majd meseíró és illusztrátor szeretnék lenni...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!