Barion Pixel

Emma karácsonya


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Élt egyszer az erdőben egy kiscica. Úgy hívták, Emma, és 7 éves volt. Emma imádta az ünnepeket, legjobban a karácsonyt. Már december elején feldíszítette otthonát, és nagy izgalommal várta, mit kap karácsonyra. Éppen hócicust épített, amikor eszébe jutott,...

Kép forrása: pixabay.com

Élt egyszer az erdőben egy kiscica. Úgy hívták, Emma, és 7 éves volt. Emma imádta az ünnepeket, legjobban a karácsonyt. Már december elején feldíszítette otthonát, és nagy izgalommal várta, mit kap karácsonyra. Éppen hócicust épített, amikor eszébe jutott, meg kellene sütnie az első adag mézeskalácsot, és nincsenek hozzá alapanyagok.

Ezért gyorsan elindult a karácsonyi vásárba, és vett mézet, lisztet, cukrot, tojást, fűszereket és cukormázat. Otthon kikeverte a tésztát, és betette a hűtőbe. Másnap, amikor már a tészta eleget pihent, Emma kivette a hűtőből, és kiszaggatta, majd betette a sütőbe. Amíg sült a mézeskalács, befejezte a hócicus-építést. A 8 perc gyorsan eltelt. Emma szaladt befelé, és kivette a sütőből, aztán nekilátott kidíszíteni. Amikor elkészült a díszítés, átvitt belőle a barátnőjének, Bellának, félretett párat a fára, és meg is kóstolta. Isteni lett!       
Pár nap múlva Emma elment korcsolyázni a tóhoz. Tudta, mivel nagyon hideg van, befagyott. Vitt korcsolyát, és persze kesztyűt, sapkát és sálat, valamint sídzsekit. Amikor odaért, látta, jól gondolta: a tó vize teljesen befagyott, és csak úgy szikrázott a téli nap gyenge sugaraiban. Nem habozott, belebújt a korcsolyájába, és rálépett a jégre. Pár pillanat múlva már ott csúszkált. Ekkor vette észre, a legjobb barátnője, Bella is ott korcsolyázott. Gyorsan odacsúszkált hozzá, és üdvözölték egymást. Ezután elkezdtek gondolkodni korcsolyamutatványokon. Ha valamelyikük kitalált egyet, mind a ketten megcsinálták. Egészen sötétedésig korcsolyáztak. Azután mindketten Emma otthonába mentek, és felragasztották a karácsonyi ablakmatricákat.

Elérkezett a várva-várt karácsony. Szerencsére enyhült az idő, de a hó esett, aminek Emma nagyon örült. Tökéletes idő!  Emma már kora reggel talpon volt. Kiválasztott egy nagy fenyőt, és feldíszítette. Már a csillagot is felrakta, amikor eszébe jutott, félretett pár mézeskalácsot. Mindet előkapta, és felakasztotta. Végül Emma elégedetten megszemlélte. Gyönyörű lett: csak úgy csillogtak rajta az arany-bordó gömbök, s a papírszalag.

Este elállt a hó, és a fa alá bekerültek az ajándékok: Bella, Aliz, és Cili is kapott valamit.  Ekkor megérkeztek a vendégek. Emma látta, mindenki hozott egy kis csomagot, s betették a fa alá. Gyorsan feltálalta a karácsonyi vacsorát: az egyik rönkön ott szikrázott a hal és az egér. A vendégek leültek, s megvacsoráztak, közben pedig vidám dolgokról beszélgettek. A karácsonyi vacsora után az ajándékbontásra került sor. Mindenki nagyon örült az ajándékoknak, különösen Bella a nyakörvére akasztható, szív alakú medálnak, ami pont ugyanolyan, mint Emmáé. Cili egy játékegeret, Aliz pedig egy filctollkészletet kapott. Emma több mindent kapott: Aliztól egy meleg sálat, Cilitől egy varrókészletet, Bellától pedig egy plüsscicát, amit ő maga varrt! Az ajándékbontás után körbeállták a fát, és  elénekelték a "Kis karácsony, Nagy karácsony"-t, és közben mindenki megcsodálta a szemet gyönyörködtető karácsonyfát, amelynek díszei a hold fényében csillogtak. Mindenki boldog volt. Örültek, hogy együtt tölthették a Szentestét. Vidáman telt Emma karácsonya.

Írta: Gulyás Panna Ilona (8) és Mikó Bíborka (8)

Gulyás Panna Ilona, amatőr

Ezt a mesét írta: Gulyás Panna Ilona amatőr

4. osztályos kislány vagyok, nagyon szeretek olvasni és rajzolni, és egyszer majd meseíró és illusztrátor szeretnék lenni...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!