Felhő és a tűzmanó


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    sze
  • 10

Felhő és a tűzmanó
Nagyon meleg, nyári éjszaka volt. Felhő bent feküdt a nappaliban a hűvös padlón. Imádott ott feküdni, hallotta ahogy szeretett gazdái a saját fekhelyükön alszanak és ez nagyon megnyugtatta, valamint a nagy meleg elől el tudott rejtőzni...

Kép forrása: Ceruzavázlat szerkesztő app saját fotóból

Felhő és a tűzmanó

Nagyon meleg, nyári éjszaka volt. Felhő bent feküdt a nappaliban a hűvös padlón. Imádott ott feküdni, hallotta ahogy szeretett gazdái a saját fekhelyükön alszanak és ez nagyon megnyugtatta, valamint a nagy meleg elől el tudott rejtőzni. Ezen az éjszakán azonban nem tudott aludni, hallgatta gazdái szuszogását, de valami mégis nyugtalanította. Kisétált a teraszra, felállt első két lábával a korlátra és úgy kémlelte a sötétséget.

A kerítés előtti szomszédot a nagy akácerdőivel nem szerette. Nem az akácossal volt a problémája és a sok gazzal, mert oda nagyon szívesen bement volna szimatolni, de sajnos nem engedték meg neki. Azt az embert nem szerette, aki néha alattomos járásával lejött a kerítés végébe és gyanúsan kémlelt. Felhő ilyenkor mindig megugatta, ezzel jelezve neki, hogy ne merészeljen kijönni onnan. Most mégis mindig oda kémlelt Felhő, onnan érzett valami veszélyt. Ahogy forgatta a fejét, látta, hogy az akácos szomszéd terasz ajtaja mögül valami piros fény ugrándozik, virgonckodik és hirtelen nagy gonosz szemeit Felhőre szegezte. Felhő abban a pillanatban tudta, hogy cselekednie kell, hiszen az egyik legnagyobb ellensége a tűzmanó nézett vele farkasszemet.