Föld birodalma


https://webshop.meskete.hu

A poros síkság e tájon megszokott, akár az évszakok váltakozása, amely a földön járó szellemek kavargó mozgásától ilyen. A növényevők és a ragadozók élnek egymás mellett, olykor összecsapnak. Növényszellemek mestereként a szelídebb tanulókkal foglalkozok A v...

Kép forrása: saját

A poros síkság e tájon megszokott, akár az évszakok váltakozása, amely a földön járó szellemek kavargó mozgásától ilyen. A növényevők és a ragadozók élnek egymás mellett, olykor összecsapnak. Növényszellemek mestereként a szelídebb tanulókkal foglalkozok A vadállatokkal foglalkozó Mester is kapott egy tanítványt, ami ritka dolog a 100 éves születési rendszer miatt. Nem mindenki egyenes, mert az állati tulajdonságokat és érzelmeket átveszik. Látom, a srác egy zebrán lovagol büszkén.

- Jó Napot Föld Mester!  - köszönt elégedetten.

- Szállj le a szellemedről! – feleltem szigorúan, megjelent bakkecske szellemem. Felkoncolta a szarvára akasztva a ruháját. A srác megenyhült egy kicsit.

- Zenta, nem fenyítve tanítunk. – megsimogattam a fejét.

-  Nem tisztelte a szellemét! Nem viselkedhet egy kezdő így! – mondta szellemem felháborodva, a stílusa mindig erős volt. A srác csodálkozva hallgatta a beszélő állatot, gondolom, nem akart beszélni vele a szelleme.

- Menj, Zenta! – leesett, de a zebra megfogta az eséstől, s letette szépen. Mennyire óvják a mestert a szellemlények.

- Nem szolgaként kezeljük a szellemeket, mert belőled született. Egyenlő felek vagytok. Másokat sem kezelhetsz így, mert mindenki egyenlőnek született. A tündérek sem halhatatlanok, hanem életük átmeneti, mert leélve egy életet, tovább lép egy másik részbe.

 Halandó létben a feladatunkat megtalálni nehéz, emiatt születik le mindig sok lélek megint, mert nem azt csinálta életében, amit szeretett. Megtalálta, annak méltósággal illendő járnia alázattal keresztezve, mert körforgásból jó dolgokat kap vissza.

- Értem.  - megszégyellte tettét a szavak után, így folytatva:

- Most gonosz lettem? Szellemem is gyűlöl?

- Időben lépsz, s jobb módon viselkedsz vele és másokkal. Jegyezd meg, hogy sosem késő változtatni a dolgokon, elhatározás kérdése és akarat.

- Ezentúl jobban cselekszek.

- Ne fejből cselekedj, hanem szívből. Az őszinte szó mindennél többet ér, akár tündékről beszélünk vagy lélekről.  –hallgatták a szellemével együtt a dolgokat, majd utunkon haladva, meghallgatva még egyéb tanításaimat, az első óra anyagaként. Érdeklődve hallgatta a dolgot, majd a szelleméhez fordulva így szólt:

- Ne haragudj, társam, vagyis a lelkem egy darabja lévén nem viselkedtem veled, tisztelettel, hanem tárgyként kezeltelek, akit használni érdemes. Elnézést. – a szavaiból őszinteség áradt, az a szívből jövő dolog, amihez ritka pillanatokban jut el valaki, vagy adódik a helyzet. Mindenesetre a lelket melengeti az életkép, mert Mesterként tanítani születtem le, hogy tanítsam magam után a következő tündéreket.

- Megbocsátok, viszont megfelelően viselkedsz másokkal, akkor beszélhetünk nem csak telepátiával. – a zebra hangja nagyon vékony volt.

- Valamit valamiért alapon. – jegyezte meg melankolikus ívvel.

 

Horvárth Brigitta, kezdő iró

Ezt a mesét írta: Horvárth Brigitta kezdő iró

Már gyerekkoromban érdekelt az irás, mert kikapcsolódás volt számomra. Az írótáborban többször voltam, ami befolyásolta látásmodómat. Irtam egy regényt, amit szakmai vizsgámon mutattam be, azután 4 évig nem írtam. 3 éve kezdtem újra élni, mert rengeteg gondolat forgott bennem, amit papírra vetettem. Számomra a történetekben korlátlan szabadság van azáltal, hogy szabadon alakíthatom a karakterek jellemét és a for...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!