Barion Pixel

Gyógyító kezdet


http://mocorgohaz.hu/

A gyógyító Kaszt a senki földjén indul, szólista a tündérnek a jóvoltából – mondta a hírvivő személy. Beszéltünk a házamban, amit nem sokára ellep a kis tündegyerekek.
- Mi a véleménye Hedvig anyó? – kérdezte a hírnök tündér.
- Ideje volt a mágia használatla...

Kép forrása: saját

A gyógyító Kaszt a senki földjén indul, szólista a tündérnek a jóvoltából – mondta a hírvivő személy. Beszéltünk a házamban, amit nem sokára ellep a kis tündegyerekek.

- Mi a véleménye Hedvig anyó? – kérdezte a hírnök tündér.

- Ideje volt a mágia használatlanok nevelése, a gyógyítás közben lehet, kialakul a mágiája vagy felszínre hozza. Addig tanuljon a hagyományos módszereket. - a lány csalódottan lépett be a szobába.

- Akkor átadom a mondottakat. Viszlát! – kilépett az ajtón, s a lány ottmaradt ácsorogva. Csalódott, mert nem felelt meg az elvárásoknak.

- Jó Napot Hedvig anyó! – mondta fakult hanggal.

- Szia, sétáljunk a természetben egyet, szép idő van. – Felállva kiléptem az ajtón, ami ott termet előttem. A mágikus ház nekem engedelmeskedett csak, ott megyek ki rajta, ahol akarok. Kisétáltunk a kertbe és jó volt a friss levegő.

- Nem számít nincs mágikus erőd, mert tehetsz másképp is a tündérekért. A hatóanyagokat a főzetekben mi állítjuk össze. Mágiával nem lehet előhozni a gyógynövények erejét, meg kell tanulni főzni, s nem vagy kevesebb, hanem alakítható, mert sokan csak megelégszenek a mágiával. Lehet mindig alakítani a mi szintünkön a kezdetektől, mert ők kötöttek a varázslás miatt. – mondtam bölcsnek ható szavakkal.

- Köszönöm, a bíztató szavakat.

- Nem szégyellni kell ahonnan jöttél, nem vagy alantas, lejjebb az van, aki lenézi a másikat minden ok nélkül. Mindenki egyedi és különleges, mert van egy olyan dolog, amit csak te tudsz. Minden egyes tündérben van egy képesség, egy kis idő elteltével létre lehet hozni. Mindenkiben ott lapul a képesség, csak felszínre hozni munka.

- Derűlátónak tetszik lenni, Hedvig anyó. – a fellendülés pillanata a letörtségből. Nem szomorú most már a lány, hanem oldottabb.

- Az életben minden történésnek adok, veszek pólusa.

- Adni jobb, mint kapni? – kérdezi kíváncsian a lány.

- Bizonyos szinten igen, mert a tudásunkat adjuk oda a főzetekben. Tudást megőrizve átadjuk, ez a hatalom. –kijelenésemre meglepődött.

- Nem érdeklik a varázslókat a gyógynövények?

- A fiatalok mindent mágiával akarnak megoldani, de idősebbek tudják, egyenértékű egymással a mágia és főzetek.

- Akkor egyenlők vagyunk? – elgondolkoztatott egy pillanatra.

- Igen, mert egy nép vagyunk.  – a biztos kijelentés megnyugtatja.

- Varázstalan tündérek útja? – a sok kérdése logikus.

- Kezdetben elindulni egy úton nehéz, viszont a segítő társ segít, de akinek nincs, annak magának kell helyesen döntenie. A gyógyfüvekkel éltetsz vagy gyógyítasz másokat, de ölni is lehet vele. Nem szabad megtenned, mert az elvisz. A jót keresni folytonosan nehéz, de mérlegelni, s választani lehet.

- Ezek nagyon összetett dolgok, Hedvig néni. Ezeket korábban hallania kellene minden hozzám hasonló tündérnek.

- Tudom, ezért alakul iskola itt. – mondtam mosollyal.

 

Horvárth Brigitta, kezdő iró

Ezt a mesét írta: Horvárth Brigitta kezdő iró

Már gyerekkoromban érdekelt az irás, mert kikapcsolódás volt számomra. Az írótáborban többször voltam, ami befolyásolta látásmodómat. Irtam egy regényt, amit szakmai vizsgámon mutattam be, azután 4 évig nem írtam. 3 éve kezdtem újra élni, mert rengeteg gondolat forgott bennem, amit papírra vetettem. Számomra a történetekben korlátlan szabadság van azáltal, hogy szabadon alakíthatom a karakterek jellemét és a for...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások