Barion Pixel

Víz birodalom - Őrzők Szövetsége


http://mocorgohaz.hu/

- Két tanítvány jött a Víz birodalmába, Valéria Mester. Egy harcos szellem és egy védő, mindkettő lány. A te feladatod lesz, Harangtoronyban egy idéző őrzőt nevelj fel, mert a másik már elment a külső peremre, megszökött. – mondta a pillangó alakú levél,...

Kép forrása: saját

- Két tanítvány jött a Víz birodalmába, Valéria Mester. Egy harcos szellem és egy védő, mindkettő lány. A te feladatod lesz, Harangtoronyban egy idéző őrzőt nevelj fel, mert a másik már elment a külső peremre, megszökött. – mondta a pillangó alakú levél, majd eltépődött darabokra, s semmivé vált a vízben. A fővarázsló szereti ezeket a varázs - trükköket, amik ócska kacatok, valamint megmondani a dolgokat, az egyértelműt nem kell ragozni. Minden 3 évben csak egy víztündér szokott jönni, nem őrző, hanem harcos. A természet gondoskodik a pótlásról, a körforgás varázslatos kis univerzuma. Kinéztem a toronyablakból s láttam a csikószellemem, Zamaras egy kis csikót véd egy kislánytól. Meglep a jelenet, elcserélte volna a fa az őrzőket? Az életfa sosem téved ebben, akkor ennyire uralkodó?

- Elég, Zamaras! – szóltam leugorva levegő lépéssel. A lány meglepődött rajtam, tetszett neki a kiugrás az ablakból.

- Valéria Mester! Elcserélték az állatomat! –toporzékolt a lány mérgesen. A szellemlénye szomorú volt, s elkezdett emésztődni az el nem fogadástól. Nem tudnak ártani a lelki dolgok, ez téves megállapítás.

- Inkább elfogadnod illendő a szellemedet, mert szerte foszlik a hatalmad egy darabja a szomorúságtól, ha eltűnik, akkor nehéz lesz visszahozni. – nekem kell a Lelkek Térségébe mennem, amihez nincs kedvem most, úgyhogy gyerünk, gondoltam.

- Nem baj, nem harcos osztályba kerültem, selejt vagyok. – a szülők áldásos nevelésének az eredménye. Attól még nem került oda, ilyen megítélést elültetni a gyerekben hiba.

- Nem mindenkinek ugyanaz a sorsa, sokfélék a tündérek. Az őrző tündérek két mágiát kevernek, ezzel imát mondanak vagy harcolnak, megvédve az Évszak kereket, amit te fogsz őrizni igékkel. Ebben a feladatban sok harc lesz és felelősség. Nem a harcosok a menők, hanem az őrzök. – erre így felelt.

- Micsoda? Én fogom őrizni a kereket? – a kérdésekké alakítás jól megy neki. Sok probléma lesz vele, de megéri foglalkozni, ha ilyen hatást gyakorol a csikójára, akkor az igék olvasása menni fog neki.

- Levegő mágia lépéseket is tanulsz, keverve a vízzel, mert kombinált mágia lesz az alap. A te szellemed game overt mondd, ha nem fogadod el őszintén. – leült kifújva a levegőt.

- Meditáció közben üresek a gondolatok, ne gondolj semmi másra. – ekkor láttam a vizet körvonalazódni mögötte, amiben levegő kavargott egy kicsi, ezen még dolgozni szükséges, majd kialakul. A lángok vízből kialakultak s a Vízi csikó óvatos léptekkel haladt előre hozzá. A csikó körülrajongta a lányt, ő fél mosollyal megsimogatta.

- A következő a vízi csikó nevelése lesz, adj neki nevet, amin hívni fogod. – közönyös lett pedig kedvesen akartam mondani.

- Valindek. – erre mellé ment a szellem figyelve mit mond. – ez gyorsan ment.

- Remek, akkor következő a megülése lesz.

 

Horvárth Brigitta, kezdő iró

Ezt a mesét írta: Horvárth Brigitta kezdő iró

Már gyerekkoromban érdekelt az irás, mert kikapcsolódás volt számomra. Az írótáborban többször voltam, ami befolyásolta látásmodómat. Irtam egy regényt, amit szakmai vizsgámon mutattam be, azután 4 évig nem írtam. 3 éve kezdtem újra élni, mert rengeteg gondolat forgott bennem, amit papírra vetettem. Számomra a történetekben korlátlan szabadság van azáltal, hogy szabadon alakíthatom a karakterek jellemét és a for...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások