Tündérek története - Apró mesék az érzésekről


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

A tündérek regéjéről a Tündérkódex lapjai mesélnek évszázadról évezredekre visszamenőleg. Kívülállóságról, segítségről, barátságról. Különböző fajok különböző országrészeket alapítottak az erdőben. A két faj együtt él, s a mágikus erdőben élnek egymással...

Kép forrása: saját

A tündérek regéjéről a Tündérkódex lapjai mesélnek évszázadról évezredekre visszamenőleg. Kívülállóságról, segítségről, barátságról. Különböző fajok különböző országrészeket alapítottak az erdőben. A két faj együtt él, s a mágikus erdőben élnek egymással békességben és megértésben. A fal egy láthatatlan pajzsként védi a varázslényeket. Minden országban van egy király és főmágus, aki irányítja a tündéreket. Külhonból a tündérek a köztes falnál laknak, a városokba erejük által kerülnek.  

- Most 7 gyerek várja a kiválasztást, a szívük által kerülnek be, hogy milyen erőt ébreszt fel bennük a fa. Idősebbek a felső osztályból kíváncsian figyelték az eseményeket.

Ügyintéző pozíciómban tereltem fel a gyerekeket a fához, amelynek fényében felébreszti az erőt bennük. Ahogy haladtak fel, a kezükben megjelent a fényenergiák rezonálva a fára, sorban jöttek felfele.

Az első lánynál egy sárkány alak jelent meg tűzzel ölelve, ő a tűz mágiáját fogja tanulni, felette lebegett az őrző szelleme.

A második fiú szellő tündérek iskolájába fog járni, az állata a sas képében jelent meg.

A harmadik fiú a föld porzó jegyét örökölte, zebra formájában mellette járkált.

A negyedik lány a víz házába került, mellette egy aranyos Vízi csikó jelent meg.

Az ötödik lány víz elemét örökölte tornádó képében, amely lecsapódva egy örvényből kígyó kúszott feléje, torkából tornádót generál később. Megijedt ettől az állattól.

A hatodik fiú föld elemű lett, gepárd alakban futott mellette az őrzőállata. Elég ritka a ragadozó föld szellemek, minden 100 évente születik egy ilyen gyerek.

Az utolsó lánynál nem jelent meg semmi mágia, hiába próbálta a létrehozását, nem volt jelenléte a szellemi energiának. Kétkedő pillantások megindultak, mielőtt megszólalva a bölcsek előtt, akik fentről nézték az eseményeket, mentően megszólaltam:

- Indíthatnánk egy új csoportot, aki gyógyfüvekből készít főzeteket a mágiákhoz. Mesterséges mágia - fúzióval pedig erősítenénk, hogy a bájitalt még erősebb hatóanyagot tartalmazzon. Egy nemzet lévén nem tehetünk ki egyetlen tündért sem, nem emberek vagyunk. – feleltem bölcsnek ható kijelentéssel. A bölcsek javaslatomra összebeszéltek, legidősebb szakállas alakja felállva így szólt:

- A gyógynövénytan szakirányt a mágiátlan tündérek itt tanulják, elkezdjük építeni az iskolát, később áthelyezzük egy másik erdőrészre a Mély - erdő déli fekvésű részébe.  – a nép hatalmas ujjongással figyelte ezt. A kislány odaszaladva átölelt ezt mondva:

- Köszönöm, hogy segített nekem. – a hála mosolya felért egy megfordíthatatlan boldog érzéssel.

- Minden lélek fontos ebben a világban, mert mindenkinek van dolga ezen a Földön. Menj, mulass a többiekkel. - leültem egy székre figyelni a mulatozó tömeget. A tavaszi táncban mindenki örömmel és vidámsággal nevetve köszöntötte az éledő természetet.

 

 

 

Horvárth Brigitta, kezdő iró

Ezt a mesét írta: Horvárth Brigitta kezdő iró

Már gyerekkoromban érdekelt az irás, mert kikapcsolódás volt számomra. Az írótáborban többször voltam, ami befolyásolta látásmodómat. Irtam egy regényt, amit szakmai vizsgámon mutattam be, azután 4 évig nem írtam. 3 éve kezdtem újra élni, mert rengeteg gondolat forgott bennem, amit papírra vetettem. Számomra a történetekben korlátlan szabadság van azáltal, hogy szabadon alakíthatom a karakterek jellemét és a for...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!