Víz birodalom - Harcos


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

A víz birodalmában két csoportra osztva uralkodik: harcosok és őrzők. Minden csendes a vízben, leszámítva a tavaszi tornákat, mert akkor döntik el a harcosok közül ki lesz a főkapitány. Az időjárás kerék magva itt fekszik, fent az erdő szívében egy hamisí...

Kép forrása: saját

A víz birodalmában két csoportra osztva uralkodik: harcosok és őrzők. Minden csendes a vízben, leszámítva a tavaszi tornákat, mert akkor döntik el a harcosok közül ki lesz a főkapitány. Az időjárás kerék magva itt fekszik, fent az erdő szívében egy hamisítvány dobog gépiesen. A négy évszak az elemekkel rajta forog körkörösen, egyensúlyban tartva a körforgást. A kerék mozgása évszakról évszakra vált, de ezt a vízi tündérek látják. Egyik tündér sem tud lejönni ide, kivéve a főmágust és a kiválasztott tündérgyerekeket, a többieknek láthatatlan a védőfal miatt. A buborékba egy lány tört be, szaladva valami elől. A szelleme az én Vizi kígyómmal úszott a levegőben.

- Jó Napot Bertalan Mester! – mondta lihegve a lány.

- Szia! Mi a neved tündér? – kérdeztem kedvesen. Elkezdtek a kígyók harcolni egymással, majd keveredett a víz körülöttük. A kígyóm okosabb lévén otthagyta a kicsit, az ott állt nézve minket mi történik későbbiekben. A kígyóm visszament a palotába, megpihenni.

- Viktória, a belső városból jöttem. A szüleim mágusok, de én nem akarok az lenni. – felelte pihentebben.

- Miért? – kérdeztem meglepődve.

- Nem akarok olyan tündérré válni, mint ők. Sosincs idejük rám, ha van is félvállról figyelnek vagy elrohannak ismét a dolgukra. A mágusok fesztiváljára sem jönnek el velem, s a kiválasztáson is anyu maradt kicsit, majd elrohant ő is. – szomorú beletörődés volt hangjában.

- Megvédik a varázserdőt a külső lényektől. – mondtam kedvesen. Nem könnyű mentő szavakat találni, mert valójában megértem az okát.

- Szóval ilyen varázslókat akarnak belőlünk is Mester? – a lecsüggedt hangja elkedvetlenítet engem.

- Utódokat nevelünk, akik folytatják a küldetésünket. Harcos típusú a kígyód, különösen bátor. A kígyómat eddig nem támadták meg. – erre mintha megenyhült volna.

- Nekem is azzá kell válnom?

- Nem feltétlenül, ha más akarsz lenni, akkor csináld. – a remény éle hangomban esélyt adott neki a belenyugvása.

- Tanító is lehetek?

- Idővel minden lehet a tündér, kellő tapasztalat árán. A szellemedet elfogadod, akkor lesz erőd a mágiára. – a szavaimra így felelt:

- Rendben, akkor elfogadni a szellememet. – leült meditálni s kitisztítani a gondolatait. Közelebb jött a kígyó, feltekeredett a kezére, majd egyesültek a lelkek. A víz kavargott, majd elült.

- Jól csináltad. – feleltem elismerően némi biztatást adva.

- Fejben beszéltünk, eléggé harcias típus, ami én nem vagyok. – idővel azzá válsz.

- Akkor induljunk a búvár palotába, a többiek már várnak téged. Az új tündéreket mindig ünnepséggel köszöntjük, itt mindenki egyenlően fontos.

- Remélem, nem leszek gúny céltáblája. – mondta kicsit megszeppenve. –   megnyugtató választ adtam, némi hazugsággal.

- Barátságosak többnyire a nagyobbak is, nem rivalizálnak, mint a széltündérek. Alkalmazkodók és harcosok.

 

 

Horvárth Brigitta, kezdő iró

Ezt a mesét írta: Horvárth Brigitta kezdő iró

Már gyerekkoromban érdekelt az irás, mert kikapcsolódás volt számomra. Az írótáborban többször voltam, ami befolyásolta látásmodómat. Irtam egy regényt, amit szakmai vizsgámon mutattam be, azután 4 évig nem írtam. 3 éve kezdtem újra élni, mert rengeteg gondolat forgott bennem, amit papírra vetettem. Számomra a történetekben korlátlan szabadság van azáltal, hogy szabadon alakíthatom a karakterek jellemét és a for...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!