Tűz birodalma


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

A kisebb diákokkal nincsen probléma, mindent meg lehet beszélni, de a nagyok olykor nehezebb esetek. Kicsikben nem tombol még úgy a tűz ereje, de ahogy tanulnak, egyre erősebben feléled. Az új tanoncom egy copfos barna hajú kislány, kerek arcú és járkál a...

Kép forrása: saját

A kisebb diákokkal nincsen probléma, mindent meg lehet beszélni, de a nagyok olykor nehezebb esetek. Kicsikben nem tombol még úgy a tűz ereje, de ahogy tanulnak, egyre erősebben feléled. Az új tanoncom egy copfos barna hajú kislány, kerek arcú és járkál a levegőben valamin, rajta ül a sárkányon.

- Jó Napot, Tűz Mester! – mondta meghajolva tiszteletteljes hangon folytatva izgalommal: - Mit tanulunk ma?

- A tűzzel irányítani gondolatokat, s uralni az érzelmeinket. Akkor elszabadulhat az erő, károkat okoz másoknak. Gondolj valamire, amit utálsz, és ne hagyd, uraljon a tűz ereje! Kerekedj felül lángon, urald! – feleltem bölcsnek ható szavakkal. Gondolataiba mélyedt a kislány, majd hirtelen nagy tűz jelent meg a sárkánya megszólalt:

- Nem parancsolhat egy ember, aki nem tud uralkodni az érzelmein. – elment a sárkánya lánggal, főnixem elnyelte az energiáját. Bánatosan ott ült dühöngő lélekkel, így szóltam hozzá:

- Tudom nehéz olykor nem kimondani a dolgokat, még fejben is. Két módon lehet reagálni: szépen alázattal vagy dühvel nagyképűen. Jól dönteni sok helyzetben nem könnyű, de idővel megtanulod a dolgokat kezelni, nem fog az energiád dühként megjelenni fellobbanó tűzként.  –békés mondandóm útján megnyugodva neki kezdett a meditációnak, hogy visszahívja a szellemét. Megjelent egy tűz kör körülötte, amely apró tűzlángokból épült fel. Sárgán világítottak a lángok, nem pirosan még. A tűz ereje nem ébredt fel benne eléggé, szépen lassan fejlődik az önuralommal. Visszajött a tűz szellem, rezonálva a hívásra jött az én szellememmel. A főnix mellett repült a sárkány, s élesen figyelt a hívó mágiára. Belső hangon beszélt a szellemmel.

- Sajnálom, hogy ok nélkül leszidtalak, önző szellemem. – a sárkány figyelve közelebb lépett hozzá szemben állva.

- Megbocsátok, egy feltétellel. Tanuld meg kezelni az érzelmeidet, hidd, el egyszer megköszönöd a tanácsom. Több ezer év alatt láttam hasonló lelkeket. – majd megsimogatta fejével a lány fejét. A lány félve először, átölelte a sárkányt. Részévé vált egy pillanatra pirosan a tűz lángjával. Bár hosszú évek alatt sikerül a kezelőjévé váljon. Elindultunk a szellemekkel együtt a szálásra, ahol találkozott a többi gyerekkel és idősebb tanoncokkal, most nem volt rivalizálás, inkább beszéltek vele és kíváncsian szemlélték az őrző szellemeik egymást. A szellemek beszélgettek egymással, a kis sárkány jól érezte magát a többiekkel, ahogy a lány is mosolygósan váltott velük pár szót. A főnixem rászállva a vállamra, majd így szólt:

- Ígéretes tanítvány lesz, Arnold Mester. A többiek befogadó emberek, mert mások s egy közösséget alkotnak. Mindenben mások az emberektől, pedig félig ők is azok.

- Kritikus vagy az emberekkel szemben, de szellemként láttál sok dolgot, ami kialakította a véleményed.

- Ja, viszont tanítóként más. Felelősséget vállaltam másokért, majd te is megtanulod idővel.

Horvárth Brigitta, kezdő iró

Ezt a mesét írta: Horvárth Brigitta kezdő iró

Már gyerekkoromban érdekelt az irás, mert kikapcsolódás volt számomra. Az írótáborban többször voltam, ami befolyásolta látásmodómat. Irtam egy regényt, amit szakmai vizsgámon mutattam be, azután 4 évig nem írtam. 3 éve kezdtem újra élni, mert rengeteg gondolat forgott bennem, amit papírra vetettem. Számomra a történetekben korlátlan szabadság van azáltal, hogy szabadon alakíthatom a karakterek jellemét és a for...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!