Hogyan lehetnék a barátod?


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Peti elmélyülten rajzolgatott a második padban. Egy dinoszauruszon munkálkodott, de a dínó mellső lába sehogy sem akart sikerülni. Csak akkor kapta fel a fejét, amikor a csengetés után a tanító néni egy új tanuló kíséretében lépett be a tanterembe. Az ...

Kép forrása: pixabay

Peti elmélyülten rajzolgatott a második padban. Egy dinoszauruszon munkálkodott, de a dínó mellső lába sehogy sem akart sikerülni. Csak akkor kapta fel a fejét, amikor a csengetés után a tanító néni egy új tanuló kíséretében lépett be a tanterembe. Az új kislányt Lilinek hívták. Hosszú, hullámos haja és fodros szoknyája miatt úgy nézett ki, mint a lányos könyvek borítóján lévő hercegnők.

A tanító néni megengedte Lilinek, hogy ő válasszon magának padtársat. Peti nagyon megörült, hogy a lány először a mellette lévő üres szék felé indult el. Amikor azonban Lili rápillantott a fiú dínós rajzára, fintorogva tovább sétált.

Peti fülig vörösödve gyűrte össze a papírt. Megfogadta, hogy soha többé nem rajzol dedós dínókat. Maga sem tudta, miért, de attól kezdve minden nap azon igyekezett, hogy valahogy felhívja magára az új kislány figyelmét.

Először csak apróságokkal. Anya gyakran csomagolt süteményt az uzsonna mellé, amivel Peti általában a barátait, Pannit vagy Gergőt szokta megkínálni. Ezúttal azonban Lili felé nyújtotta a süteményes dobozkát, aki vonakodva elfogadott ugyan egy finomságot, de utána azonnal el is fordult, és másokkal beszélgetett tovább.

Peti észrevette, hogy Lili szívesen szurkol a focizó osztálytársainak, így a második héten futballmezbe ment iskolába, a szünetben pedig ő is beállt focizni. De hiába futott gyorsabban, mint a többiek és hiába lőtt két gólt is, a végén Lili nem őt dicsérte meg. Lógó orral ballagott vissza a terembe, és az sem vidította fel, amikor Panni lelkesen gratulált a gyönyörű találatokhoz.

Peti a harmadik héten egy furulyával felszerelve csatlakozott a zeneszakkörhöz, aminek Lili is tagja volt. Azonban a kislánytól ezúttal a gitáros lányok kapták a bókokat.

Amikor pedig Lili megbetegedett, Peti volt az, aki minden új tanulnivalót összegyűjtött számára, nehogy lemaradjon. Lili viszont csak egy semmitmondó köszönömmel intézte el a fiú fáradságos munkáját, és Peti mappájával a kezében azonnal a többiek felé vette az irányt.

A fiú szomorúan huppant vissza a székére. Összerezzent, amikor hirtelen Panni ült le mellé:

– Holnap lesz a kisöcsém születésnapja. Imádja a dinoszauruszokat. Rajzolnál neki egy ilyet? – tette a fiú elé a korábban összegyűrt rajzát. Peti döbbenten bámulta a kisimogatott lapot. Nahát, a dínó mellső lába nem is sikerült olyan rosszul! Hálásan rámosolygott Pannira és bólintott egyet. Megfogadta, ezentúl senki mással nem osztja meg anya süteményét, csakis Pannival.

P. Molnár Petra, meseíró

Ezt a mesét írta: P. Molnár Petra meseíró

Amióta az eszemet tudom, történeteket találok ki. Gyerekfejjel csak saját magamat szórakoztattam a királylányos meséimmel és a titkos füzeteim egyikébe jegyeztem le őket. Azóta már több felnőtteknek szóló novellám is megjelent online és nyomtatott formában is. Csak három éve fordultam ismét a mesék világához, de a királylányok helyett elsősorban tündérekről mesélek.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!