Ki a leggyorsabb?


https://webshop.meskete.hu

Nagy volt a zsivaj a Csicsergő Madársuliban reggel. A gólyák kelepeltek, az izgága fecskék kergetőztek. A kacsák a reggelijüket ropogtatták. Ekkor röppent be az osztály legkisebb tanulója, a kolibri.– Megjött a kis mitugrász! – köszöntötte Géza, a gólyafiú.– Sz...

Kép forrása: A Canva felületén készült.

Nagy volt a zsivaj a Csicsergő Madársuliban reggel. A gólyák kelepeltek, az izgága fecskék kergetőztek. A kacsák a reggelijüket ropogtatták. Ekkor röppent be az osztály legkisebb tanulója, a kolibri.
– Megjött a kis mitugrász! – köszöntötte Géza, a gólyafiú.
– Szia Pöttömke! – kuncogott Kázmér, a kacsa.
Klári, a kis kolibri ügyet sem vetett rájuk és leszállt a helyére. 
Na, majd meglátjuk ki a mitugrász! – gondolta Klári magában.

Bagoly Néni ekkor suhant be a terembe.
– Fiókák, figyelem! Ma tornaórával kezdünk. A feladat az, hogy minél gyorsabban repüljetek át az öreg fenyőfáig.
Próbálkoztak a gólyák és a kacsák is. Senkinek sem ment jól a feladat. Bezzeg Klárinak! Mire a többiek kettőt pislogtak, Klári már ott termett a fenyőfánál.
– Azta! – szólt Kázmér elismerően.
– Most figyeljetek! – rikkantotta Klári. Hirtelen elkezdett hátrafelé repülni. Egy szempillantás alatt újra ott termett az osztály mellett.
– Nem semmi – szaladt ki Géza száján. – Ilyet senki sem tud csinálni az osztályból.
– Köszönöm – felelte boldogan Klári. – Anyukám azt mondta, hogy csak mi, kolibrik vagyunk képesek erre a trükkre az összes madár közül.  

Aznap minden madár csodájára járt Klári mutatványának. A szünetben a kolibri lány még azt is megmutatta a többieknek, milyen sokáig képes egy helyben lebegni. Ezután mindenki felnézett az osztály legkisebb, de legfürgébb madarára.

Dácska, meseíró

Ezt a mesét írta: Dácska meseíró

Dr. Papp Melinda meseterapeuta, kommunikációs szakértő, nyelvész, a Dácska oldal megálmodója és egy meserajongó 3,5 éves kisfiú édesanyja. A történetalkotási vágyam egészen óvodáskoromra nyúlik vissza. Akkoriban anyukámmal hosszú órákat töltöttünk közös meséink fabrikálásával. Miután elsajátítottam az írás mesterségét, belefogtam saját kis történeteim megalkotásába. Kezdetben főként rövidebb novellákat írtam. A...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Harangi Árpádné

2023-09-21 12:48

Üdv. Megtetszett a mese nem baj hogy felolvastam? Ha nem tetszik töröltetni lehet.

Várkonyi Kitty

2024-03-09 12:07

Tetszik ez a mese, köszönet érte! Kitti