Lili és a varázskanál


http://mocorgohaz.hu/

  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Tündérország, ahol csillogó virágok nyíltak, és édes illatú méhek zümmögtek. Itt élt Lili, a gyönyörű tündérkislány. Lili vidám és kedves volt, de sajnos nagyon válogatós is. 
   Amikor a tündérek finom mézíz...

Kép forrása: copilot.microsoft.com

  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Tündérország, ahol csillogó virágok nyíltak, és édes illatú méhek zümmögtek. Itt élt Lili, a gyönyörű tündérkislány. Lili vidám és kedves volt, de sajnos nagyon válogatós is. 

   Amikor a tündérek finom mézízű kalácsot sütöttek, ő csak a közepét ette meg. “Ó, Lili, próbáld meg a szélét is, ugyanolyan édes!” - csábították a tündérek, de ő csak fintorgott. Ha illatos eperlekvárt főztek, csak a tetejét nyalogatta le. “De Lili, a lekvár alja a legfinomabb, kóstold meg!” - kérlelték a tündérek, de Lili csak rázta a fejét. A zöldségeket pedig különösen utálta – úgy fintorgott tőlük, mint kisegér a macskától.

    A tündérek aggódtak Liliért, mert nem volt elég erős, és sokszor betegeskedett. “Mit tehetnénk Lilinkért?” - kérdezték egymástól tanácstalanul.

    Egy napon Lili bölcs tündérkeresztanyja elhatározta, hogy segít a kislányon. Meglátogatta őt a Tündérországban, és hozott neki egy varázskanalat. 

    "Kedves Lili," - simogatta meg a tündér- keresztanya Lili arany haját - "Ezt a varázskanalat adom neked. Ha bármilyen ételt eszel vele, finomabbnak fogod érezni az ízét, ígérem neked.” Lili kíváncsiságtól csillogó szemmel vette el a varázskanalat. “Vajon tényleg varázslatos?” - kérdezte csodálkozva. 

Alig várta, hogy kipróbálja. Amikor a tündérek vacsorázni hívtak, Lili magával vitte a kanalat. Először a mézeskalácsot kóstolta meg. „Mmm, ez még édesebb, illatosabb, mint egy méhecske szárnya.” – kiáltott fel örömében Lili, és boldogan megette az egészet.

   Aztán kanalával a lekváros üveg aljára nyúlt. Meglepődött, hogy mennyire finom. 

 Még a zöldségeket is megkóstolta, amiket eddig soha nem szeretett. Mindegyik zamatosabb volt, mint amire valaha is gondolt volna.

A tündérek mosolyogtak. Tudták, hogy a varázskanál megteszi a hatását. 

   “A világ tele van finom ízekkel, csak meg kell találni őket” - mondta boldogan.

   Ettől a naptól kezdve Lili nem volt többé válogatós. És ha még meg nem halt, akkor ma is él valahol, és varázskanalával kóstolgatja a világ finomságait.

Merülj el te is a mesék világában a Mesék a Titkos Padlásról youtube csatornán vagy a Meselány https://mesekatitkospadlasrol.blogspot.com oldalán.

Szeretettel, a Meselány

A Meselány a Titkos Padlásáról, Amatőr mesemondó

Sziasztok! Én vagyok a Meselány a Titkos Padlásról. Bár felnőtt vagyok, a szívem mélyén örökké gyerek maradtam, és imádok a mesevilágban kalandozni. Ezért is kezdtem el meséket írni, amelyekkel szeretném elvarázsolni a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Meséimben a képzelet szárnyán repülhetünk el távoli vidékekre, varázslatos lényekkel találkozhatunk, és izgalmas kalandokba keveredhetünk. A humor és a tanuls...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!