A róka, a nyuszi és a répa


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy napsütötte rét, ahol Tapsi, a fürge kis nyuszi boldogan ugrándozott. Friss, ropogós répát majszolt, melyet gondosan dédelgetett kertjében termesztett. Ám nem vette észre, hogy Vörös, a ravasz róka, csillogó szemm...

Kép forrása: copilot.microsoft.com

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy napsütötte rét, ahol Tapsi, a fürge kis nyuszi boldogan ugrándozott. Friss, ropogós répát majszolt, melyet gondosan dédelgetett kertjében termesztett. Ám nem vette észre, hogy Vörös, a ravasz róka, csillogó szemmel lesi őt a bokor mögül, ínycsiklandó lakomát látva az ugrándozó nyusziban.

"Micsoda falat lenne belőle!" - gondolta magában a róka, és gonosz tervet eszelt ki. Telepakolt egy zsákot friss almával, dióval és mogyoróval, ami csábító illattal töltötte meg a levegőt, majd elhelyezte a nyuszi ösvényén.

Tapsi hamarosan megpillantotta a zsákot. "Jaj, de sok finom dió! Biztosan elcserélem a répámra!" - kiáltotta boldogan, és ugrándozva rohant a zsákhoz. De amint hozzáért, a róka messziről összehúzta a zsák száját, csapdába ejtve a kis nyuszit.

Szegény Tapsi rémülten sírni kezdett. "Segítség! Segítség!" - kiáltozta, miközben Vörös gonosz mosollyal közeledett felé. "Végre megvagy! Most már az enyém leszel! Felfallak vacsorára!" - kacagott diadalmasan.

Szerencsére Viola, a kedves erdei tündér meghallotta Tapsi segélykiáltását. Odarepült, és meglátta a csapdába esett kis nyuszit. A tündér gyorsan kitalált egy tervet. Elővette a varázspálcáját, és egy hatalmas tükröt varázsolt a zsákra.

Vörös nem vette észre a cselt. Amikor belenézett a tükörbe, nem ismerte meg a saját tükörképét. Megrémült, mert azt hitte, egy másik róka akarja ellopni tőle a zsákmányt.

"Kotródj innen!" - üvöltött Vörös, de a tükörképe egyre csak vicsorgott rá! Ahogy a róka kivillantotta éles fogait, a tükörképe is ezt tette. Majd nagyra nyitotta a száját, hogy megharapja, de ekkor a tükörképének a szája is hatalmasra nyílt. A róka ettől úgy megijedt, hogy elszaladt a rétről. Többé már nem is tért vissza.

A nyuszi boldogan ugrott ki a zsákból. "Köszönöm, kedves erdei tündér, hogy megmentetted az életemet!" - hálálkodott. Viola, szerényen mosolygott. "Mindig segítek a bajbajutottakon!" - mondta.

Ezután már boldogan éltek, amíg meg nem haltak, és Tapsi kertjében sokszor vendégül látta a kedves erdei tündért friss gyümölcssalátára és zamatos uborkalimonádéra.

Kesesd, és hallgasd meg a mesét a Mesék a Titkos Padlásról youtube csatornán vagy olvasd el a  https://mesekatitkospadlasrol.blogspot.com oldalán.

A Meselány a Titkos Padlásáról, Amatőr mesemondó

Sziasztok! Én vagyok a Meselány a Titkos Padlásról. Bár felnőtt vagyok, a szívem mélyén örökké gyerek maradtam, és imádok a mesevilágban kalandozni. Ezért is kezdtem el meséket írni, amelyekkel szeretném elvarázsolni a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Meséimben a képzelet szárnyán repülhetünk el távoli vidékekre, varázslatos lényekkel találkozhatunk, és izgalmas kalandokba keveredhetünk. A humor és a tanuls...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!