A kerti tó gonosz békája


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2024.
    ápr
  • 17

 

   A kert végében, a diófa árnyékában, egy csillogó tó rejtőzött. A tóban színes halacskák éltek, a partján pedig vidáman ugrándoztak a békák. De volt köztük egy béka, aki nem ugrált a többiekkel. Ez a béka mogorva és gonosz volt, a tó sötét mélyén r...

Kép forrása: copilot.microsoft.com

 
   A kert végében, a diófa árnyékában, egy csillogó tó rejtőzött. A tóban színes halacskák éltek, a partján pedig vidáman ugrándoztak a békák. De volt köztük egy béka, aki nem ugrált a többiekkel. Ez a béka mogorva és gonosz volt, a tó sötét mélyén rejtőzködött.
   Bőre hideg és nyálkás volt, keze-lába hosszú, szemei pedig olyan feketék, mint az éjszaka. 
Ez a béka undorodott a gyerekektől. Ha egyedül merészkedtek a tó közelébe, hosszú, ragadós, hideg kezével kinyúlt a tóból, megragadta őket, és lehúzta testüket a sötét vízbe, ahonnan soha nem tértek vissza. Senki sem tudta, mi történt velük, csak a tó partján maradt üres cipőiket és játékaikat találták meg.
   Az apukák és anyukák aggódva keresték a gyerekeiket, de a béka mindig visszabújt a víz alá, mielőtt bárki megláthatta volna. De a környéken minden gyerek tudta, hogy a tóhoz menni felnőtt nélkül nagyon veszélyes és tilos.
   Egy napsütötte délutánon két kisgyerek, egy kisfiú és egy kislány, játszottak a tó partján. Kavicsokat dobáltak a vízbe, versenyezve, hogy ki tudja messzebbre hajítani őket. Vidáman nevettek. A játék hevében azonban a kisfiú egyre közelebb merészkedett a vízhez.
Amikor a lába a csúszós kövekhez ért, a tó tükre hirtelen megmozdult, és a gonosz béka feje bukkant elő a vízből. Fekete szemét a kisfiúra szegezte, és hideg keze villámgyorsan kinyúlt, hogy megragadja a kisfiú kezét.
   A kislány kétségbeesetten sikoltozott. A kiabálást meghallotta a szomszéd bácsi, aki gyorsan átugrott a kerítésen, és kihúzta a kisfiút a vízből. A gonosz béka ijedten visszabújt a tó mélyére.
A kisfiú köhögött, prüszkölt, lihegett, de életben maradt. Amikor anyukája odaért, ijedten ölelte magához, és hálásan nézett a szomszéd bácsira.
A szomszéd bácsi mély hangján lassan megszólalt:
- Most már magatok is megláthattátok, hogy a gonosz béka története nem csak mese! A gyerekek sosem játszhatnak a felnőttek nélkül a tó partján!
   A kisfiú és kislány megígérték, hogy mindig betartják ezt a szabályt. Így aztán csak akkor mentek a tóhoz, amikor a szüleik is velük voltak. A gonosz béka pedig mélyen a tó fenekén maradt, és nem mert előbújni.
   És így éltek boldogan, mindig vigyázva egymásra - különösen a kerti tó partján. A tó vizében vidáman úsztak a halacskák, és a virágok mosolyogtak a nád között. A gonosz béka pedig mélyen, a tó fenekén maradt, és sosem mert előbújni, amíg a szülők vigyáztak a gyerekekre. De ne feledjétek, a kerti tó mélyén mindig ott lapulhat egy gonosz béka, aki csak arra vár, hogy elragadja az óvatlan gyerekeket. Ezért kell mindig vigyázzunk magunkra, és a többi gyerektársunkra is.
 
Merülj el te is a mesék világában a Mesék a Titkos Padlásról youtube csatornán vagy a Meselány https://mesekatitkospadlasrol.blogspot.com oldalán.
 
A Meselány a Titkos Padlásáról, Amatőr mesemondó

Sziasztok! Én vagyok a Meselány a Titkos Padlásról. Bár felnőtt vagyok, a szívem mélyén örökké gyerek maradtam, és imádok a mesevilágban kalandozni. Ezért is kezdtem el meséket írni, amelyekkel szeretném elvarázsolni a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Meséimben a képzelet szárnyán repülhetünk el távoli vidékekre, varázslatos lényekkel találkozhatunk, és izgalmas kalandokba keveredhetünk. A humor és a tanuls...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!