Barion Pixel

Mr Fuffi karàcsonya


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    dec
  • 12

Mr Fuffi karácsonya
Mr Fuffi meglehetősen sajátos macska volt. Mialatt mindenki a karácsonyra készült, ő a díszek vadászatával,  és aranyszalagok lopkodásával töltötte napjait. A karácsonyi dekoráció iránti megszállottsága híressé tette a környéken.
Am...

Kép forrása: pixabay

Mr Fuffi karácsonya

Mr Fuffi meglehetősen sajátos macska volt. Mialatt mindenki a karácsonyra készült, ő a díszek vadászatával,  és aranyszalagok lopkodásával töltötte napjait. A karácsonyi dekoráció iránti megszállottsága híressé tette a környéken.

Amikor a családtagok az utolsó bevásárlásaikat intézték a városban, Mr Fuffinak támadt egy zseniális ötlete: megrendezni a karácsonyi műsorát, mely abból áll, hogy felmászik a fára,  és akrobata mutatványokat végez a színes gömbökön.

Amikor a család hazaérkezett, és meglátták a macska előadását, kitört a nevetés.

– Úgy látszika Mr Fuffi versenyezni akar a Mikulással – kiáltotta a kis Emma –, neki saját listája van arról, hogy melyikőnk tette helyesen a díszt a fára, és melyikőnk nem!

Végül úgy döntöttek, hogy ők is beszállnak a játékba, és karácsonyi dalokat kezdtek énekelni, mialatt a macska egyik gömbről a másikra ugrott.

Ez a karácsony más volt, mint a többi, de felejthetetlen.

Végül Mr Fuffi lejött  a fáról, és lehajtott fejjel odament a gazdáihoz, mintha bocsánatot akarna kérni tőlük azért, amit tett.  A kis Emma felvette, magához ölelte, és azt mondta:

  • te vagy a legviccesebb karácsonyi macska.

Így hát azon a karácsonyon Mr Fuffi a legértékesebb ajándékot kapta. Családja szeretetét és elfogadását a kissé extravagáns előadása miatt, ami aztán igazán különlegessé tette mindegyikőjük karácsonyát.  

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!