Barion Pixel

Pillangó


http://mocorgohaz.hu/

Volt egyszer egy kis hernyó, aki boldogan éldegélt egy kis falevél közepén. Mindennap kényelmesen mozgott a leveleken, eszegetett és csillogó selymet szőtt maga körül. De ez a hernyó, aki Pepi voltaképpen, mindig vágyott valami újra.
Egy nap, míg éppen ...

Kép forrása: Pixabay.com

Volt egyszer egy kis hernyó, aki boldogan éldegélt egy kis falevél közepén. Mindennap kényelmesen mozgott a leveleken, eszegetett és csillogó selymet szőtt maga körül. De ez a hernyó, aki Pepi voltaképpen, mindig vágyott valami újra.

Egy nap, míg éppen egy levélkével barátkozott, Pepi furcsa és szokatlan érzést érzett a testében. Elkezdett szorongani és megijedt, hiszen sosem érzett ilyet korábban. Ahogy feszült a gyomra, megértette, hogy valami nagyon fontos dolog történik vele. A hernyó hamar rájött, hogy most van itt az idő a változásra. Rágta a levelet és bízott benne, hogy minden rendben lesz. Egy idő után elkezdte érezni, hogy testét átjárja a varázslatos energia. Lassan szálakra kezdte bontogatni a testét, és apránként kibújt egy szép, tarka, pillangó alakja. Új szárnyai és pompás színei lenyűgözték Pepit. Hálás volt a változásnak. A levegőbe emelkedett, szabadon repült és új lehetőségek nyíltak meg előtte. Képes volt megcsodálni a szivárványokat, végigrepülni a virágmezőkön és új barátokat szerezni. Pepi boldogan élt napról napra, már nem volt szüksége a levelekre, hogy elrejtőzhessen, hiszen szárnyai voltak. Odarepült a fákhoz és virágokhoz, és elmondta nekik a történetét. Mindenki elképedt, hogy egy olyan kis hernyó, mint ő ennyit képes elérni és képes átalakulni.Pepi mindig emlékeztette az embereket és az állatokat arra, hogy az élet nagyszerű lehetőségeket tartogat számunkra, ha merünk változni és kilépni a megszokott dolgainkból. Mindannak ellenére, hogy Pepi már nem volt hernyó, magával hordozta a múltját, és ezért hálás volt, mert megmutatta neki, hogy milyen csodálatos lehetőségek rejlenek a változásban. Egy mesés pillangóként Pepi boldogan repdesett ide-oda, és mindenkivel megosztotta az üzenetét: soha ne féljünk változtatni és merjünk repülni a szabadság felé, mert a változás varázslata mindannyiunk számára elérhető.

Sódar Andrea, Amatőr

Ezt a mesét írta: Sódar Andrea Amatőr

Sódar Andrea vagyok Szegedről. Három gyermekem van 32,27 és egy 6,5 eves fiúcska.. Kisfiamat pici korában nem érdekelték a mesék. Nem tudtam olyan mesét találni, ami lekötötte volna így, hát neki kezdtem az írásnak.Így született meg jónéhány mesénk.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások