Roger és a tyúkok


http://mocorgohaz.hu/

Roger és a tyúkok
 
Roger volt a tyúkudvar királya. Egész nap körülzsongták a hölgyek, kotkodáltak, kapirgáltak körülötte, miközben ő fáradhatatlanul udvarolt nekik.
Hajnalban is éppen a tyúkjai kedvéért énekelt. Még a Nap sem bújt elő, ő már kint v...

Kép forrása: Saját rajz (ennking0.0).

Roger és a tyúkok

 

Roger volt a tyúkudvar királya. Egész nap körülzsongták a hölgyek, kotkodáltak, kapirgáltak körülötte, miközben ő fáradhatatlanul udvarolt nekik.

Hajnalban is éppen a tyúkjai kedvéért énekelt. Még a Nap sem bújt elő, ő már kint volt az udvarban, a szénadomb tetején és kiabált egyet jó hangosan:

  • KU-KU-Rí-KÚ!

Ezt ismételgette hangosabban, halkabban, olykor szaggatottan, máskor egyszerre kiénekelve minden szótagot, egészen addig, míg a gazdaasszony oda nem adta az előadásért járó almát. 

Tudniillik a hajnali énekléséért minden egyes nap kapott egy almát. Különös módon a gazdaasszony nem tette bele a jól megszokott etetőtálkába, hanem csak kihajította azt az ablakon, egyenesen az éneklő kakas felé. Ám az sértődés helyett ezt játéknak vette, odébb rugaszkodott a repülő finomság útjából, hagyta, hogy az a földbe csapódjon és darabjaira hulljon szét a becsapódás erejétől, majd kedves, csalogató hangokkal ingerelte a tyúkjait arra, hogy ők is ébredjenek ezen a hajnali órán, s kezdjék a napjukat egy falat édes, lédús almával.

Jöttek is a tyúkok szép sorjában, hisz már ők is hozzászoktak a hajnali finomság fogadásához, és a kakas kedves duruzsolásának sem tudtak ellenállni.

Roger büszkén illegette magát a sokaság közepette, és kedvesen ajánlott fel asszonyainak minden falatot.

 

 

Vége

Király Noémi, amatőr meseíró és illusztrátor

Rengeteg gondolat cikázik a fejemben arról, mit is kellene ide leírnom magamról. Nehéz dönteni, így később bizonyára még kiegészítem majd. Talán, ami a leglényegesebb az, ami elősegítette azt is, hogy rátaláljak a meskete.hu-ra, ez pedig a rajzolás. Szeretek illusztrációkat, kifestőket, matricákat készíteni, de szívesen tervezek levélszetteket saját részre, hogy felhasználhassam egy másik hobbimban, a postai ...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Mészárosné Szuda Melinda

2023-08-01 20:46

Noémi kedves,a meséd nagyon kedves mese! Tetszett! Maradok szeretettel, Melinda

Király Noémi

2023-08-04 12:17

Kedves Melinda! Örömmel tölt el, hogy tetszett a mesém, köszönöm ezt a kedves hozzászólást! Szeretettel: Noémi