Sopolya Király

 • 2022.
  okt
 • 22
https://gabicsabi.hu
                    Sopolya Király. 
A nagy kaland.
Hol volt holnem volt,még az Üveghegyen is túl egy távoli galaxisban ott a ahol Ür Manók a csillagokat az égre feltették, élt két hercegkisasszony Boróka és Boglárka De nem akármi...

Kép forrása: jpg

                                        Sopolya Király. 

A nagy kaland.

Hol volt holnem volt,még az Üveghegyen is túl egy távoli galaxisban ott a ahol Ür Manók  a csillagokat az égre feltették, élt két hercegkisasszony Boróka és Boglárka De nem akármilyen hercegkisasszonyok, hanem Tündér hercegkisasszonyok! Ők voltak a nagy tünde uralkodó Sopolya Király unokái.Egy reggelen sajnos szomorú hír érkezett, mégpedig az,hogy  szeretett Nagyapjuk sopolya Király megbetegedett Ezért Bogi így szólt testvérének Borinak:

          -Mi volna, ha elmennénk és meglátogatnánk Sopolya Nagyapát a palotájában? biztos örülne neki.

       Bori így válaszolt:

         - De hát az innen messze van ,több heti járásra!Az út tele van veszélyes helyekkel és lényekkel, de azért             kérdezzük  anyánkat  a szépséges és jóságos  Dorkiann királynőt és apánkat a bölcs és igazságos                     Gabriellusz királyt.

Úgy is tettek. A királyi szülök sokat tanakodtak, hogy elengedjék a tündér lánykákat egyedül, mivel ők  sajnos nem mehetek, mert a Harag Hegyen élő Árto Törzsek orvul megtámadták országukat.A királyi szülők is beleegyeztek hogy lányaik elmehetnek meglátogatni nagyapjukat a Soroksári fensíkon levő szapáriusz hegyen levő palotájába, de egy feltételük volt, mégpedig az, hogy a veszélyes útra elkiséri őket bátyjuk a Bátor és rendíthetelen Sír Letsho lovag. Végre eljött a nagy nap. Még elöző este mind hárman Bepakoltak mindent amit fontosnak tartottak a hosszú útra Például zseblámpa, térkép, hajgumi, és egy pár zsacskó tündérport. Kora hajnalban elbúcsusztak  szüleiktől és elindultak a kalandok felé.És hogy milyen kalandokban volt részük azt majd egy másik mesében mondom el.

                        

Tadeus Tóth Gábor, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Tadeus Tóth Gábor Amatőr író

A nevem Tóth Gábor.Mindig is érdeklödtem a rajzoláls és az írás iránt. Számomra ez a két kifejezési forma sok örömöt szerez és bízom benne ,hogy másoknak is örömöt okoz. A meséket unokáimnak írtam, amihez kívánok mindenkinek jó szórakozást.