Szülinapi rejtélyek


http://mocorgohaz.hu/

Saci, a sün hiába várta, hogy megszólaljon a harangvirág-csengettyű házikója falán. Senki nem csengetett, nem is kopogtatott, egyetlen barátja sem nyitotta rá az ajtót.

– Úgy tűnik, elfelejtkeztek a születésnapomról. Pedig én a legszebb almámat is a vendégeknek tartogattam – kesergett magában. Majd gondolt egyet. – Ha nem jönnek, hát nem jönnek! Majd falatozok belőle magam uzsonnára!

El is indult a kamrába, de az ajtóban földbe gyökerezett a lába:

– Eltűnt! Hűlt helye az én zamatos almámnak! – siránkozott az üres polcot nézegetve. – De ki tehette? Ki vihette el? Vagy csak elgurult magától? Jobb, ha utánajárok a dolognak!

Útnak is indult. De alig tette ki a lábát az ajtón, amikor megpillantotta Matildot, a mókust.

– Matild! Matild! Nem láttál egy almát gurulni valahol? – kiabált fel az ágak közé Saci. A mókus, aki egy nagy kosár diót cipelt, csak ennyit válaszolt:

– Nem, de nem is érdekelnek az almák. Van fontosabb dolgom is! Nyuszi megkért, vigyek néhány diót a süteményéhez.

Sacinak ideje sem volt búsulni mókusbarátja goromba válaszán, amikor felbukkant előtte Suta, az őzike.

– Suta! Te sem láttad az én almácskámat? – kérdezte tőle a süni.

Suta a fejét ingatta.

– Nem láttam, Saci. Ne haragudj, de nagyon sietek. Megígértem nyuszinak… bár ez titok – S már el is viharzott, csak úgy porzott utána az út.

Saci, mit tehetett mást, mendegélt tovább.

Szegény süni! Hiába járta be az erdőt, az almának nyoma veszett. Ráadásul még a barátai sem segítettek a keresésben. Aznap mindenkinek akadt valamilyen halaszthatatlan dolga. A maci mézért rohant, a pocok mezei virágokért. A szajkó a szentjánosbogarakat kutatta fel éppen.

Már beesteledett, amikor Saci – belefáradva a keresgélésbe – hazaindult.

– Ez életem legrosszabb születésnapja! A finom almámnak lába kelt, a barátaimat az sem érdekli, hogy létezem, nemhogy ünnepeljenek! Alig akartak szóba állni velem… – duzzogott magában, miközben magányosan bandukolt az erdei ösvényen.

De ahogy a házikójához ért, nagy fényesség fogadta. Szentjánosbogarak cikáztak, Pamacs nyuszi pedig karmesterként irányította őket, míg ki nem rajzolódott a fénylő felirat:

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

És minden barátja ott volt a ház körül! A medve egy nagy csupor mézet adott ajándékba, a pocok egy illatos mezeivirág-csokrot. Suta ízletes kukoricacsöveket tett le elé. Majd kórusban azt harsogták:

– Boldog születésnapot, Saci!

Végül Pamacs nyuszi állt elé, tappancsaiban egy hatalmas diós-almás torta illatozott:

– Élj sokáig Sacikám! Sok boldogságot!

– Köszönöm! Köszönöm mindenkinek a sok ajándékot és a meglepetést! – szipogta meghatottan a sün.

Pamacs zavartan a torkát köszörülte.

– Valamit be kell vallanom, Sacikám! Én csentem el az almát a kamrából, mert kellett a süteményhez. Viszont, ha elkérem, rájöttél volna, mit tervezek, és akkor oda a meglepetés…

– Elcsented? Hiszen itt van a kezemben! – emelte fel a tortát magasra Saci. – És legfőbb ideje, hogy lakmározzunk belőle!

Sarkadi Emília (Limy), amatőr költő, író és meseíró

Sarkadi Emília vagyok. Barátaim még a középiskolában Limynek neveztek el. Ebből a becenévből született Facebook oldalam elnevezése, a Limytáltkiadas. Bölcsész vagyok diplomám és életszemléletem tekintetében egyaránt. Hazaköltözésem óta szülőfalum, Sárrétudvari iskolájában tanítok magyart, történelmet. drámát és angolt. Amennyire időm engedi, verseket, meséket, novellákat alkotok, de írtam már szövegkönyvet is...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!