Vilizsó és Nyakigláb Reggeli cirkusz


https://webshop.meskete.hu

 
Vilizsó és Nyakigláb
Reggeli cirkusz
Egyik este Zsuzska vigasztalhatalan volt. Még nem szeretett volna lefeküdni. Ezért aztán anya azt mondta lányának. Zsuzska! Mindjárt hívok egy jó tündért, hogyy csípjen a popódba, talán akkor csendben maradsz...

Kép forrása: saját

 

Vilizsó és Nyakigláb

Reggeli cirkusz

Egyik este Zsuzska vigasztalhatalan volt. Még nem szeretett volna lefeküdni. Ezért aztán anya azt mondta lányának. Zsuzska! Mindjárt hívok egy jó tündért, hogyy csípjen a popódba, talán akkor csendben maradsz. A beszélgetést meghallotta a két tündér Vilizsó és Nyakigláb. Rögtön az anyuka segítségére siettek.

Ha már megérkeztek, varázsoltak Zsuzskának egy nyakigláb babát. Nem gondolták, milyen bonyodalom származik majd az ajándékozásból.

A következő nap reggelén a szülők hangos vitatkozásra sírásra siettek a gyermekek szobája felé. Dani, Zsuzska bátyja már a húga szobájában kérlelte testvérét.

-Na…. Zsuzska! -csak egy kicsit szeretném megnézni mit kaptál az este.

A kislány hajthatatlan volt. -Nem! ….. Nem adom senkinek! Nyakit én kaptam.

Erre már a szülők is megérkeztek. Látták komoly a helyzet, mert Dani nagyon szeretné egy kicsit megfogni a kapott játékot.

Zsuzskának pedig esze ágában sem volt átadni a testvérének azt. Ekkor apa lépett Zsuzskához és azt mondta.

-Tudod kislányom én úgy látom a veszekedés hallatán ez a nyakigláb baba, nagyon elszomorodott. Ő is szeretné megismerni Danit.

-Nézd milyen szomorúan néz!

Zsuzska ugyan nem látott semmiféle változást nyakigláb babáján, de apa szavai elbizonytalanították. Így aztán komoly megfontolás után, mégiscsak odaadta csupa -csupalábat, vagyis nyakit a testvérének.

Dani boldogan ölelte át a kapott játékbabát.

Ekkor a távolból megszólalt egy hang. …… Vilizsó hangja volt.

 -Na látod Zsuzska? -milyen örömet okoztál a testvérednek azzal, hogy neki adtad egy kis időre nyakiglábat?

-Figyeltem a távolból. Kíváncsi voltam felül tudsz e kerekedni az irigy viselkedéseden? Nagyon örülök. Ha nehezen is, de átengedted Daninak a babát.

-Ezt a kis bábut te kaptad. Akkor is a tiéd marad, ha egy kicsit engedsz másnak is játszani vele. Kérlek. Máskor ne legyél irigy! Hiszen te is szeretsz játszani Dani játékaival. Ugye így van?

Dani! …… Szólalt meg Vilizsó. Mire este aludni mégy az ágyadon várni fog téged is egy nyakigláb bábu. Jó lesz így? -kérdezte. A meglepett Dani csak bólintott. Aztán a két tündér, választ nem várva már valahol máshol járt. Hiszen sok gyermek várja őket.

 És odaszólt kuncogva a társának. -Hallod te Nyaki! Jó lesz felkészülnünk, hogy mindig legyen kéznél nyakigláb bábu, ha szükség van rá!

Anya és apa pedig örült, hogy végül a testvérek között, minden jóra fordult.

Mindenki nyugodtan indulhatott neki a napi teendőknek.

Daninak egész nap Vilizsó szavai jártak az eszében. Furdalta a kíváncsiság. Tényleg neki is lesz egy nyakigláb bábuja mire hazaér?

Volt nagy meglepetés este. Ott várta a gondosan betakart bábu az ágyában, ahogy azt a jó tündér megígérte. Ezen az estén könnyű dolga volt a szülőknek. A két testvér tőlük szokatlan módon csendben és minden kérés nélkül bújt az ágyába.

Mindkét gyermek, csupa -csupalábat átölelve kívánt jóéjszakát a szüleinek.

Anya pedig megjegyezte. Kell nekem minden estére egy ilyen jótündér, vagy kettő!

Jó éjszakát nekünk! – mondta.

Mesés álmokat és jó éjszakát kívánok !

 

 

 

Keresi Magda, amatőr meseíró

Ezt a mesét írta: Keresi Magda amatőr meseíró

Hét unokás nagymamaként közel hetvenévesen kezdtem meséket írni. Tulajdonképpen az unokák indítottak el a meseírás útján. Egy közös alvásnál, kitalált mesét kértek tőlem. Kénytelen voltam rögtönözni. Csak a következő alkalomnál már nem emlékeztem pontosan a mese szövegére. Ráadásul ők is, ahány gyermek, mind máshogy emlékezett a kitalált mesére.. Így aztán, hogy ne legyen vita, elkezdtem leírni a meséket. H...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!