Barion Pixel

Szmolka Mária

amatőr vers, és prózaíró/meseíró

Tisztelettel üdvözlöm Önöket!

Szmolka Mária vagyok, 1961. 01. 15.-én születtem Tégláson. Gyerekkoromat Geszteréden egy kis faluban töltöttem, de házasság után visszaköltöztünk születési helyemre.

Van három asszonylányom négy szépséges és okos unokám, férjem, és egy siketnéma halmozottam fogyatékos unokabátyám akinek én vagyok a gondnoka. /apja, anyja elhaltak/ és én megörököltem

Nagyon szeretek írni, verset, prózát, emlékeimet, és magamtól kitalált fantázisamesét is. Általában a Face oldalra írom, mindenki kedvére.

Eddig csak egy kis könyvecskét sikerült kiadatnom, melyben a kezdetleges verseket kisnovellákat gyűjtöttem össze, természetesen saját költségen. 

Imádok mesélni a régi gyerekkoromról, unokáim közül csak a kisebbek hiszik el, a nagyobbak nem...pedig minden szó amit mondok fedi a valóságot...mert nekem még volt kedvenc tanító nénim aki a Magyar nyelv-és irodalmat oktatta.

Jelenleg NYES-en vagyok de hamarosan nyugdíjas leszek...legalábbis remélem.

Volt az életemben egy hosszú időszak amikor sokat olvastam...sőt könyvterjesztő voltam bizományos formában, de mivel soha nem volt profitom ezért két év után lemondtam róla../szóval a fizumat könyvre költöttem/!!

Képesítésem Gyermek és Ifjúsági felügyelő közel 15 évet dolgoztam a Téglási József Attila Nevelőotthonban, egy 21 fős lánycsoportban. Aztán felnőttek a gyerekek előtérbe jött a lakásotthonos megoldás és megszűnt a Nevelőotthon. 

Munkaügyis támogatással elvégeztem a Dajka képzőt, de munkahelyet nem találtam, viszont találtam kettő szépséges kissé visszamaradt leánygyermeket akikhez dajkát kerestek. Négy nagyon szép évet töltöttünk együtt...és olyan szintre hoztam fel őket, hogy sikeresen vették az akadályokat, és jelenleg harmadik osztályosok. Azóta is imádjuk egymást legalább annyira mint az unokáimat. Ők sérültek voltak, én pedig nyitott szeretetet árasztó személy.

Mottóm: Hagyj nyomot magad után a világban....

Kedvenc mondatom: Előbb szeretetet tanulj meg adni egy gyereknek, aztán követelhetsz és a tenyeredből fog enni. 

Köszönöm a lehetőséget, és hogy végig olvasta.

Kívánok nagyon szép békés egészséges napokat Önöknek nagy-nagy tisztelettel

Üdv: Szmolka Mária                                                                                 Téglás, 2023. 01. 12.

Kiadott könyvek


MEGÚJULÁS avagy a Lótuszvirág újjászületése

Centerprint nyomda Debrecen /anyagi részét Karácsonyra kaptam/ Megjelent 2022. 12. 10.

100 db. + 7 köteles példány

Többségében vers. /kisnovella/átélt történetek/