Barion Pixel

A BESZÉLŐ FÁK ERDEJE


http://mocorgohaz.hu/

A beszélő fák erdeje
Kevés gyerek ismeri, de innen nem túl messze van egy erdő, ahol  bizonyos fák nőnek, nagy törzsűek, dús és élénkzöld a dombozatuk, és beszélnek.
Beszélő fák?   Igen, de figyelmesen,zaj nélkül kell hallgatni azokat,különben nem h...

Kép forrása: pexels

A beszélő fák erdeje

Kevés gyerek ismeri, de innen nem túl messze van egy erdő, ahol  bizonyos fák nőnek, nagy törzsűek, dús és élénkzöld a dombozatuk, és beszélnek.

Beszélő fák?   Igen, de figyelmesen,zaj nélkül kell hallgatni azokat,különben nem hallasz semmit. Amint megérkezel, lassan, apró ösvényeken kell belépned az erdőbe. Napközben a nap behatol a magas fák közé, arany szálakkal világítja meg az aljnövényzetet,ahol puha gombafejek,színes virágok, és a földön kúszó erdei szamócabokrok láthatók.  Estefelé a fák beszélgetnek egymással, beszélgetnek a madarakkal, a mókusokkal, és az erdőt benépesítő állatokkal.

Miközben édes dallam terjeng a levegőben, és enyhe szél mozgatja a leveleket,a fák beszélnek. Megvitatját a környezetet és a természetet sújtó számos katasztrófát: a légszennyezéstől a káros gázok kibocsátása miatt a fák fogyasztási okokból történő kivágásáig, a vízhiányug ls a szárazségig, hiszen a víz élet, és ma már korlátozott erőforrás, és ahogy a civilizáció növekszik, úgy lesz egyre nagyobb a pazarlás.

A fák félnek.

Valaki azt mondja, ez az erdő nem létezik. Viszont aki csendben sétál az ösvényeken, és csak egy halvány zseblámpával világít,hogy ne zarja az alvó állatokat, neki sikerült meghallani a fák hangját.

A beszélő fák erdejének híre szájról szájra jár, és sokan indulnak el, hogy felkeressék, de hiába kérnek útbaigazítást, senki sem tudja, hogy merre található.

Van hitem. Előbb-utóbb megtalálom, és végre hallhatom, mit mondanak a beszélő fák.

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások