A bűvös könyv


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    ápr
  • 14

Volt valamikor nagyon régen egy könyv, amely nagyon különleges volt, de mégis kevesen ismerték. Nem tudták hol lehet, csak annyit sejtett mindenki, hogy valóban létezhet. Hihetetlen kalandos történetek szerepeltek benne rég elveszett kincsekről.

 Egy nap egy fiatal lány, akit Anasztáziának hívtak úgy gondolta, hogy megkeresi ezt a rejtélyes, bűvös könyvet. Sokan a könyv létezésében sem hittek. Anasztázia mégis úgy gondolta, hogy felkutatja, megkeresi. Elég bátornak és leleményesnek tartotta magát ahhoz, hogy sikerül megtalálnia.

A lány egy napfényes szombat reggelen elment a közeli könyvtárba, remélve, hogy nyomra akad. A bűvös könyvről sok legenda született. Állítólag egy régész írta le benne kalandos történeteit, amikor régi kincsek után kutatott. A könyv részletesen elmesélte a kincskeresés minden mozzanatát.

A bátor, fiatal lány úgy gondolta, a könyvtárban biztos akad egy olyan könyv, amely információt adhat a régészről. Anasztázia nagyon sok időt töltött a könyvtárban. Hitte, hogy talál valamit, ami alapján elindulhatna a könyv megkeresésére. Sikerrel járt! Az egyik könyvben azt olvasta, hogy a régésznek volt egy törzshelye, egy fantasztikus kávéház, ahol rendszeresen egy csésze kávé mellett hosszasan elmélkedett. Néha mesélt is a többi vendégnek arról, hogy legutóbbi utazása során milyen kincseket talált. A könyvben a kávéház neve és helye is szerepelt. Kiderült, hogy még ma is létezik! Anasztázia egyenesen oda vette az irányt, hátha megtudhat valamit a régészről és a bűvös könyvről. Amikor kérdezősködött, nagy meglepetésére mások is hallottak a legendás történetről. Bár a régész már meghalt, a könyve még ma is nagyon értékes. Egy idős hölgy szerint a közeli múzeumban őrzik, ahol megtekinthető. Anasztázia megköszönte a segítséget és elindult a múzeumba, ahol valóban rátalált a bűvös könyvre. Ezután eldöntötte, hogy ennek a könyvnek a létezéséről mindenkinek tudnia kell, mert aki elolvassa a benne rejlő történeteket, olyan élményekkel gazdagodik, melyek egy teljesen más világba röpítik el.

A lány írt egy útikönyvet a régi írások alapján, amit nagyon sok ember elolvasott és ezáltal híres lett.

A régész Anasztázia példaképé vált és jövőbeli tervei között a kincskeresés is szerepelt.

Vajai Alíz Anna, Meseíró

Ezt a mesét írta: Vajai Alíz Anna Meseíró

Üdvözlök Mindenkit! Szeretek olvasni, zenét hallgatni és mesét írni. Remélem, hogy szerzeményeim pozitív olvasási élményt nyújtanak majd mindenkinek, aki idejét áldozza elolvasásukra. Szeretettel: Alíz


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!