Barion Pixel

A Ciró-Maró Manók


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    feb
  • 08

A babák éjszaka azért sírnak, mert nem tudnak visszamenni csillagországba játszani. De ilyenkor jöhetnek a Ciró-Maró manók, hogy a csillagok helyett játszanak velük.
Ciró-Maró Manója mindenkinek van, csak nem biztos, hogy tudja, ezért megígértem Bogy...

Kép forrása: Flaisz Anna KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium művészeti tagozat 10. évfolyam

A babák éjszaka azért sírnak, mert nem tudnak visszamenni csillagországba játszani. De ilyenkor jöhetnek a Ciró-Maró manók, hogy a csillagok helyett játszanak velük.

Ciró-Maró Manója mindenkinek van, csak nem biztos, hogy tudja, ezért megígértem Bogyikának, hogy bemutatom őket. Összesen tízen vannak. De lássuk csak, hogy kik is ők?

A két  legalacsonyabb és legtestesebb Ciró-Maró Manó a két hüvelyujjunk, ők szeretnek elmenni vadászni, de bizony meglőni már nem tudják, ezért kell a  két mutatóujj. A két legmagasabb Ciró-Maró Manó a két középső ujj, amelyik majd hazaviszi,  a két gyűrűsujj meg majd megfőzi és a két legkisebb Ciró-Maró Manó meg bizony  mind megeszi!

De a Ciró-Maró Manók mást is tudnak ám! Ha fáj a baba hasikája, csak szaladgálnak le és fel és máris elkergetik a fájdalmat. Ha fáj a baba nyakacskája, csak simítgatják,  nyugtatgatják és máris megszületik a mosoly a baba arcán.

Sokféle Ciró-Maró Manó van. A legkedvesebbnek anya illata van és bársonyos az érintése. Az apa illatú nagyobb és nagyon vicces, sok játékot tud. A mama illatú kicsit érdesebb, de nagyon megnyugtató. És persze vannak még papa illatú, meg tesó illatú Ciró-Maró Manók is. 

A babák nagyon szeretik a Ciró-Maró Manókat ezért arra kérnek, hogy mindig játszatok velük a  Ciró-Maró Manóitokkal.

 

*Fülöp Sára, meseíró

Ezt a mesét írta: *Fülöp Sára meseíró

Mindig is szerettem a meséket. Gyerekkoromban nagyon sok mesét olvastam, de ahogy felnőttem, lassan elmaradtak mellőlem. Megfeledkeztem róluk. Ám egy napon, amikor a legkisebb unokámra vigyáztam és belenéztem a mélykék szemeibe, ismét előbátorkodott egy történet, amit én elkezdtem mesélni a karomban fekvő alig egy hónapos babának. Ő tágra nyílt, csodálkozó szemekkel hallgatta a mesét, ami róla szólt. Amikor elal...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások