Ripp-Ropp kígyócska


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    feb
  • 06

Bogyika elmesélte, hogy amikor a babák a csillagokból megérkeznek, hoznak magukkal egy picurka kis kígyócskát. Ez a picurka fehér kis kígyócska ott tanyázik a babák hasában és bizony sokat tekereg. Fájdalmasan tekergeti a babák picurka testét, amíg ne...

Kép forrása: Babucsik Barbara KRK Szilády Áron Gimnázium és Kolllégium képzőművészeti tagozat 10. évfolyam

Bogyika elmesélte, hogy amikor a babák a csillagokból megérkeznek, hoznak magukkal egy picurka kis kígyócskát. Ez a picurka fehér kis kígyócska ott tanyázik a babák hasában és bizony sokat tekereg. Fájdalmasan tekergeti a babák picurka testét, amíg nem sikerül nekik szabadulni a levegőtől, akár fent, akár a pelust ropogtatva. 

Ez a kicsi kígyó sok bosszúságot okoz a szülőknek, mert az látják, hogy a babájuk csak fájdalmasan sír és rugdalózik. De  ha ilyenkor  a Ciró-Maró Manókkal cirógatod, felemeled, rázogatod a  pici babát, bizony a kicsi Ripp-Ropp  kígyó kiűzi  a buborékokat és a baba lám, egyszer csak megnyugszik és  elszenderedik.  A kicsi  Ripp-Ropp kígyó  is  összetekeredik és elalszik. 

 A baba, amikor szopikál, bizony nagyon sok levegőt nyel és ezek a buborékok ott feszítik a pocakját, ahol csak tudják. A Ripp-Ropp kígyó meg tekereg, űzi, hajtja a buborékokat, amig valahol ki nem zavarja őket a baba pocijából. Amikor a kicsi baba elindul és már nem szenved a levegő buborékoktól, a kígyócska hosszú, mély  álomba merül. 

Amikor a kicsi gyermekből felnőtt lesz el is felejtkezik a kicsi kis Ripp-Ropp kígyócskáról. A kígyócska azért csak nő, növöget, ahogy a gyermek  és én is csak most hallottam Bogyikától, hogy  bennem is szunnyad egy kígyócska, egy olyan erő,  amely mély álomba merülve várja  az újabb feladatot.  Azt is tőle hallottam, hogy vannak akik kundalíni kígyónak hívják.

*Fülöp Sára, meseíró

Ezt a mesét írta: *Fülöp Sára meseíró

Mindig is szerettem a meséket. Gyerekkoromban nagyon sok mesét olvastam, de ahogy felnőttem, lassan elmaradtak mellőlem. Megfeledkeztem róluk. Ám egy napon, amikor a legkisebb unokámra vigyáztam és belenéztem a mélykék szemeibe, ismét előbátorkodott egy történet, amit én elkezdtem mesélni a karomban fekvő alig egy hónapos babának. Ő tágra nyílt, csodálkozó szemekkel hallgatta a mesét, ami róla szólt. Amikor elal...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!