A kalandvágyó hercegnő


http://mocorgohaz.hu/
 • 2023.
  ápr
 • 13

Volt egyszer egy hercegnő, akit úgy hívtak, hogy Diána. Kicsit más volt mint a többi hercegnő. Unta, hogy folyton bálokba és fogadásokra kell járnia. Szeretett volna legalább egy napra kiszabadulni a4  palotából és valamilyen kalandban élményekkel gazdagodni.

A hercegnő szerette a természetet. Amikor ideje engedte elment piknikezni és sokat olvasott. Leginkább az izgalmas, kalandokról szóló könyvekért rajongott. Diána másik kedvenc elfoglaltsága a festés volt. Imádott tájképeket festeni. Gyönyörű munkáját  sok helyen sok ember elismerte. Egy napon amikor a kertben üldögélt és egyik kedvenc könyvét olvasta, odament hozzá az egyik szolgáló és megszólította.

 • Elnézést a zavarásért, hercegnő! Egy herceg keresi, aki hallott a csodás képeiről és személyesen is megszeretné önt ismerni.
 • Vezesse elém! – mondta Diána.

A herceg Diána elé járult és így szólt hozzá:

 • Üdvözlöm, hercegnő! Richárd herceg vagyok. Hallottam csodás festményeiről! Ön nagyon tehetséges! Kérem, fogadjon el tőlem egy ajándékot! – mondta a herceg.

Diána így válaszolt:

 • Üdvözlöm, Richárd! Örvendek a szerencsének, hogy megismerhetem önt! Igazán örülök, hogy tetszenek az alkotásaim. Szabadidőmben gyakran foglalkozom festéssel.
 • Engedje meg, hogy átadjam az ajándékom!

Ekkor a herceg a karját nyújtotta Diánának és az udvarra vezette, ahol egy gyönyörű fehér ló állt.

 • Ez az öné, hercegnő! – mondta Richárd herceg.

Diánának a lélegzete is elállt, olyan káprázatosan gyönyörű volt az ajándék.

 • Köszönöm szépen! Nagyon szeretem az állatokat és a lovaglás az egyik kedvenc időtöltésem! Menjünk el lovagolni! – mondta lelkesen Diána.

Mindketten lóra ültek és lovaglás közben a hercegnő elmesélte, hogy mennyire szeretne utazni és nem foglalkozni a palota gondjaival. Kiderült, hogy Richárd herceg is szeret utazni. Nagyon sok közös volt bennük, szinte azonnal egymásba szerettek és nem akartak elválni többé. Elhatározták, hogy összeházasodnak és  hátra hagynak minden palotai kötelességet, aztán útra kelnek. Így is történt. Még azon a héten egybekeltek és nagy szerelemben elindultak világkörüli útjukra.

 

Vajai Alíz Anna, Meseíró

Ezt a mesét írta: Vajai Alíz Anna Meseíró

Üdvözlök Mindenkit! Szeretek olvasni, zenét hallgatni és mesét írni. Remélem, hogy szerzeményeim pozitív olvasási élményt nyújtanak majd mindenkinek, aki idejét áldozza elolvasásukra. Szeretettel: Alíz


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Anzselika Gerzsenyi

2023-04-13 17:38

Gratulálok. Ügyes vagy Alíz.

Vajai Alíz Anna

2023-07-24 14:46

Nagyon szépen köszönöm! :-)