Barion Pixel

A kincskereső kismalac


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

A kincskereső kismalac
Volt egyszer egy Pufi nevű kíváncsi kismalac, aki egy kis faluban élt a mezők között. Mindig kóborolt, és új kalandokat keresett. Egy nap, amint a vidék felfedezésével volt elfoglalva, találkozott egy öreg gazdával, aki azt mesélte,...

Kép forrása: pexels

A kincskereső kismalac

Volt egyszer egy Pufi nevű kíváncsi kismalac, aki egy kis faluban élt a mezők között. Mindig kóborolt, és új kalandokat keresett. Egy nap, amint a vidék felfedezésével volt elfoglalva, találkozott egy öreg gazdával, aki azt mesélte, hogy a meredek hegy barlangjában kincs van elrejtve. Pufi nem akart hinni a fülének: igazi kincs?! Úgy döntött,  hogy azonnal odamegy, és megkeresi.

A meredek hegy barlangjához vezető út hosszú és nehéz volt, de Pufi eltökélt maradt. Útja során találkozott a nyúllal.

  • Messze van még a meredek hegy barlangja? – kérdezte Pufi.
  • Itt egy térkép, ezzel könnyen odatalálsz – válaszolta a nyúl, de bizony Pufi hiába nézte a térképet, hiàba forgatta jobbra is, balra is, nem tudott rajta eligazodni.

Kicsivel később arra repült egy varjú, akivel szóba elegyedett, és miután elmesélte, hová tart, a madár megmutatta az útirányt. Pufi megköszönte neki, és tovább indult. Egy hatalmas tölgyfához ért, ahol mókus szedegette a lehullott makkokat.

  • Gyere, egyél te is – hívta Pufit, aki boldogan elfogadta a meghívást, mert már kezdett megéhezni.

Végül megérkezett a barlanghoz, óvatosan bement, és meglepetésére semmi csillogó aranyat, gyémántot nem talált, hanem egy nagy halom sárgarépát.

  • Ez lenne a kincs?  – kiáltott fel csalódottan,  de mivel szerette a sárgarépát, úgy döntött, hogy visz belőle haza, mert ő is, és a mamája is nagyon szerették a finom zöldségeket.

Hazafelé menet ismét találkozott a mókussal, a varjúval, a nyúllal, s úgy döntött, hogy a segítségükért cserébe megosztja velük a kincs egy részét. 

Ahogy tovább ballagott, meglátta az öreg gazdát, és elmesélte neki, hogy elment megkeresni a kincset a meredek hegy barlangjába.

  • Ez az a kincs, ami ott volt - mutatta Pufi a sárgarépákat.

A gazda annyira boldog volt, hogy úgy döntött ad Pufinak egy darab földet, ahol elültethesse a répákat, és igazi farmer váljon belőle.

Ettől a naptól kezdve Pufi az egész faluban minden idők legügyesebb és legbátrabb disznójaként vált híressé, és valahányszor látta, hogy a sárgarépa dúsan nő, büszként gondolt a kalandjára, amikor megtalálta a kincset.

 

 

Fgy

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Harangi Árpádné

2023-12-30 19:06

Kedves Gyöngyi !Aranyos kis mese! Nem baj hogy hangosmese lett belőle? Köszönöm!