A Malac Bt. felvirágzik


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Malacfi Rezső gondterhelten ráncolta homlokát. „Ezek a mihaszna kölykök már megint bajt csinálnak” – gondolta mérgesen, mikor kitekintett irodája ablakán. Két fia, Roli és Robi az udvar két sarkában építgette az eladásra szánt házakat. „Megnézem köze...

Kép forrása: Tengr.ai Image AI

Malacfi Rezső gondterhelten ráncolta homlokát. „Ezek a mihaszna kölykök már megint bajt csinálnak” – gondolta mérgesen, mikor kitekintett irodája ablakán. Két fia, Roli és Robi az udvar két sarkában építgette az eladásra szánt házakat. „Megnézem közelebbről, hogy haladnak a munkával a fiúk” – indult Rezső az udvarra. Már messziről látta, hogy ezek eladhatatlan építmények lesznek.

– Miért szalmával dolgozol, Roli? – fordult a fiatalabb malachoz. – Hát ezt a leggyengébb szél is elfújja.

– De apa, az iskolában tanultuk, hogy ez egy környezetbarát építőanyag, gondoltam, lesz belőle egy csinos házikó – méltatlankodott Roli.

Rezső papa ezután Rudi épülő házát tekintette meg. Örülni itt sem volt oka.

– Mi ez a deszkatákolmány ebből a sok szálkás fából meg rozsdás szögből? Kinek lenne kedve ebben az építményben élni? – dohogott Rezső.

– Pedig olvastam valahol, hogy a faházak ma nagyon keresettek – értetlenkedett Rudi.

Apja azonban sarkon fordult és mérges röfögéssel visszament irodájába.

„Ha nem sikerül egy jó szakembert felvennem, be is zárhatjuk a Malac Bt-t” szomorodott el Malacfi Rezső építési vállalkozó.

Nagy búslakodása közepette egyszer csak határozott kopogást hallott ajtaján.

Kisvártatva be is lépett az irodába egy jól megtermett szürke munkásruhába öltözött farkas. Rezső rémülete csak egy pillanatig tartott, mert a farkas udvariasan köszönt és bemutatkozott:

– Farkas Alfréd, kőművesmester vagyok. Az Erdei Hírekben olvastam, hogy Önök építőmunkásokat keresnek. Én pedig messzeföldön híres munkaerő vagyok, a környék legszebb házainak építésében vettem részt.

– Elhiszem, de hát egy farkas a malacokkal hogyan tudna együtt dolgozni? Gondoljon csak a régi mendemondákra…

– Egyet se féljen Malacfi uram! Az egyik ősöm volt az a farkas, akit a három kismalac csúffá tett. Ebből aztán tanult az én családom. Mi már tudjuk, hogy a malacokkal nem jó ujjat, azaz csülköt húzni. Már a nagyapám sem evett soha röfiket, beérte apróbb falatokkal.

„Na egy próbát megér, hátha segít rajtunk ez a farkas, ha olyan jó szakember, mint mondja.” - gondolta Rezső, azzal már nyújtotta is mellső csülkét, aztán gyorsan megállapodtak.

– Ha még a fiaimat is megtanítja házat építeni, dupla bért fizetek – ígérte a farkasnak.

Az udvar két sarkában „szorgoskodó” malacok rémült röfögéssel húzódtak házikójuk mögé, amint meglátták apjuk mellett a hatalmas farkast.

– Gyertek csak elő, malackáim, nem kell félnetek Frédi bácsitól, mert ő a malacok igaz barátja! Mától ő irányítja a házépítést, ti pedig ellestek tőle minden mesterfogást.

Így is lett, Farkas Frédi vezetésével, Roli és Rudi közreműködésével hamarosan felépült egy csodás téglaház, piros cserepekkel, zöld ajtóval, csillogó üvegablakokkal. Csodájára jártak a környék lakói. Malacfi Rezső egyre több megrendelést kapott. Frédi mellett pedig két fia is kiváló építőmesterré vált néhány év alatt.

Gyöngyösvári Mara, amatőr meseíró

Varga Mária Gyöngyi nyugdíjas tanítónő vagyok. Tíz éve kezdtem mesés történeteket írni, melyek az alsó tagozatosoknak szólnak. Negyven éven keresztül tanítottam 6-10 éves gyerekeket. A tőlük hallott sok kedves történet, az együtt átélt élmények inspirálták írásaimat. Magánkiadásban adtam ki három gyermekkönyvemet, melyek a gyerekek és az állatok barátságáról szólnak. Főszereplőik: Balambér nyuszi, Vöric cica...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!