A sündisznók


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    sze
  • 14

A sündisznók
A nyár folyamán egy süncsalád érkezett a ligetbe. Meleg volt, ezért a süngyerekek a fák alatti fűcsomókban játszottak, s éjszaka a csillagos ég alatt aludtak. Aztán beköszöntött az ősz, és fázni kezdtek, ezért téli menedékhelyet kellett k...

Kép forrása: pexels

A sündisznók

A nyár folyamán egy süncsalád érkezett a ligetbe. Meleg volt, ezért a süngyerekek a fák alatti fűcsomókban játszottak, s éjszaka a csillagos ég alatt aludtak. Aztán beköszöntött az ősz, és fázni kezdtek, ezért téli menedékhelyet kellett keresniük. Egy öreg tölgyfa vastag gyökerei a föld felett húzódtak, s az alatta lévő üregben meghúzódtak. A szél egykettőre odahordta a száraz leveleket, ami olyan volt számukra, mint egy puha meleg ágy.  Eltelt kis idő, és egy nap, amikor felébredtek, esett a hó, hamarosan mindent fehér takaró takart.  Egyre jobban dideregtek, ezért tanácskozni kezdtek.

  • Számos állat, hogy átvészelje a meleget, összebújik a társaival, és felmelegítik egymást – mondta az egyikük. – Mért nem teszünk így mi is?

Ezért, amikor jött az este, a sünök nagy lelkesedéssel  rohantak egymáshoz, hogy közel legyenek és felmelegedjenek. Igen ám, de hol innen, hol onnan hallatszott a siránkozás

  • Jaj, olyan bökős vagy. Szúrsz!  -   s azonnal elhúzódtak egymástól, mert a fájdalom, amit egymásnak okoztak, rosszabb volt, mint a hideg.
  • És ha megpróbálnánk finoman közeledni egymáshoz ahelyett, hogy egymásra rohannánk? – javasolta egyikük, és amikor eljött az este, óvatosan közeledtek egymáshoz, lassan átölelve egymást.

Azon az éjszakán kellemesen és békésen aludtak a közös meleg fészekben, másnap reggel pedig arra ébredtek, hogy a nap már magasan jár a horizont felett.  Attól kezdve minden hideg estén összebújtak, és soha többé nem fáztak.

     

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!