A szavanna királya


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    júl
  • 24

 

Valahol nagyon messze volt egy szavanna. A nagy forróság miatt kevés növény élt meg itt, de az állatvilág annál gazdagabb volt. A szavanna királyát mindenki tisztelte és lesték minden óhaját. Ő volt a gepárd. Minden alattvalójával igazságosan és kedvesen bánt.

Az állatok királyának kedvenc sportja a futás volt, ezért gyakran rendeztek a szavannán futóversenyt. A versenynek nem akármilyen célja volt: kiválasztani a leggyorsabb a futót, aki hírvivő lesz. Fontos volt, hogy az üzenetek átadása a lehető leggyorsabban megtörténjen.

A királyi hírvivő is nagy tiszteletnek örvendett. Mindig a legfrissebb ételeket kapta és elsőként ihatott a folyó vizéből. Kiváltságos helye volt, mindig a király jobbján állt. Ha az uralkodónak eszébe jutott valami, amit gyorsan tudatni akart a szomszédos királysággal, csak megsúgta a hírvivőnek és az szélsebesen vitte is az üzenetet. Segítségével, rátermettségével könnyebben, gördülékenyebben mentek a királyság ügyei.

Egy tavaszi napon elérkezett a futóverseny ideje. A futam hosszúnak és fárasztónak ígérkezett. Száz jelentkező volt a megmérettetésre. Délben kezdődött és egészen napnyugtáig tartott. A győztes Szépség lett, a gazella. Az újdonsült hírvivő tiszteletére nagy lakomát rendeztek. Remekül ellátta feladatát, Leopold király is nagyon elégedett volt a munkájával.

Az egész királyságban harmónia és béke uralkodott. De egy napon, megtörtént a baj. Harcos, a tigris meg akarta fosztani Leopold királyt a trónjától. A király, népe biztonsága érdekében megpróbált békét kötni, de sikertelenül. A tigris követelte, hogy harcoljanak meg a királyi címért. Az uralkodó nem látott más választást, minthogy beleegyezzen a küzdelembe. Harcos kitűzte a párbaj időpontját, helyét.

Amikor eljött a küzdelem napja, minden alattvaló mélységes félelmet érzett. Rettegtek attól, hogy Harcos legyőzi szeretett királyukat. De azért Leopoldot sem kellett félteni, mert rendkívül edzett és gyors állat volt, méltó a királyi címhez.

A harc hosszú és kegyetlen volt, de Leopold győzedelmeskedett. Viszont komoly sérüléseket szerzett és rendkívül legyengült. Magához hívatta Szépséget, a bájos és hűséges gazellát. Átruházta rá minden királyi jogát és megtette őt utódjává. Amint rábízta a birodalom irányítását, Leopold örökre lehunyta bölcs szemeit. Gyászba borult a szavanna. Az alattvalók megsiratták kedves királyukat.

Szépség, a gazella is ugyan olyan igazságos és kedves király lett, mint elődje, a gepárd. Uralkodása alatt a szavanna újra boldog és virágzó birodalommá vált.

Vajai Alíz Anna, Meseíró

Ezt a mesét írta: Vajai Alíz Anna Meseíró

Üdvözlök Mindenkit! Szeretek olvasni, zenét hallgatni és mesét írni. Remélem, hogy szerzeményeim pozitív olvasási élményt nyújtanak majd mindenkinek, aki idejét áldozza elolvasásukra. Szeretettel: Alíz


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!